האם התפרצות הקורונה משפיעה על יוזמת ה- ETIAS?

האם התפרצות COVID-19 משפיעה על יוזמת ה - ETIAS?

נגיף הקורונה הפתיע את חיינו ושינה את ההתנהלות שלנו במגוון מישורים, החל מבידוד וריחוק חברתי, סגרים, הגבלה על עסקים ועוד לא מעט הנחיות שמזה קרוב לשנה שאנחנו חיים במציאות חדשה ולא מוכרת. אחד המקומות בהם ישנה השפעה חזקה בעקבות התפרצות המגפה היא בכל הקשור לתעופה.

בתקופה האחרונה לא יכלנו לטוס ברחבי העולם ורוב מדינות אירופה סגרו את שעריהם בפניי אזרחים זרים. גם אחרי פתיחת שמיים וניסיון לחזור לשגרה עדיין מסווגות המדינות לפי קטגוריות כמו מדינה ירוקה ומדינה אדומה. מדינות ירוקות הם מדינות "נקיות" או "בטוחות" מהנגיף ולעומתן מדינות אדומות הן מדינות שכניסה אליהן או יציאה מהן מצריכה התנהלות שונה לחלוטין.

אין ספק כי הנתונים משתנים בתדירות גבוהה כך שדי קשה לתכנן נסיעות בשלב זה. יחד עם זאת, יש ישראלים שכן נוסעים למדינות המוגדרות כ"מדינות ירוקות". חשוב לציין שלא כל מדינה ירוקה מאשרת לאזרחי ישראל להיכנס אליה.

הנוסעים אל מדינה ירוקה אינם נדרשים להיכנס לבידוד, כל עוד הם לא שהו במדינה אדומה במהלך השבועיים הקודמים לטיסתם לארץ. במידה שאדם מגיע לישראל לאחר שהוא שהה במדינה אדומה, יהיה עליו להיכנס לבידוד. בין המדינות המוגדרות כירוקות נכון לתאריך זה (ה-9.11.2020), יש לציין את המדינות: אוסטרליה, אורגוואי, איחוד האמירויות הערביות, איסלנד ואיי סיישל. בין המדינות המוגדרות כאדומות ניתן לציין את: איטליה, ספרד, גרמניה ועוד.

לכל הבוחרים לטוס חשוב לדעת כי בעקבות המגפה הוגדרו הנחיות חדשות ובירוקרטיה לא קטנה בכדי לטוס כגון: מילוי הצהרות בריאות לפניי טיסה לצורך מתן אישורי עלייה למטוס, ישנן מדינות הדורשות ביצוע בדיקת קורונה לפניי עלייה למטוס, מתחמי בדיקות בשדות תעופה ועוד לא מעט. מומלץ לוודא ולבדוק מה הדרישות במדינת היעד וכמו כן מה דרישות כניסה חזרה למדינת מקור.

האם הקורונה תדחה את כניסתה של מערכת ETIAS?

כשבוחנים את המצב הנתון, עשויה לעלות השאלה: האם התפרצות הקורונה משפיעה על יוזמת ה- ETIAS? אך לפני שנענה על השאלה, נסביר בקצרה כי ה- ETIAS הינו אישור שמטרתו לערוך בקרה אחר הנכנסים והיוצאים במדינות האיחוד האירופי ואזור שנגן. באמצעות האישור ניתן לעקוב אחר הגירה ותיירות ולמנוע מאנשים אשר מהווים סיכון ביטחוני או בריאותי להיכנס לשטחי מדינות אירופה.

מועד הכניסה הקודם של מערכת ETIAS היה בשנת 2025, כאשר האיחוד האירופי דחה את כניסתה של המערכת בשנה עוד לפני פריצתו של הנגיף, יחד עם זאת, ועדת האיחוד נחושה להתחיל להשתמש במערכת בהקדם. בתחילת המגיפה עלתה הסברה כי הקורונה תדחה עוד יותר את כניסת ה- ETIAS לשימוש, אך בסופו של דבר התקבלה החלטה כי המערכת תכנס לתוקף בשנת 2025, כך שעד למועד זה יידרשו המעוניינים להיכנס למדינות האיחוד האירופי ומדינות שנגן להחזיק באישור.

קבלת אישור ETIAS לישראלים

כדי לקבל אישור ETIAS יש להגיש בקשה מקוונת ולשלם אגרה. על מטיילים ישראלים למלא פרטים חיוניים, ביניהם: מידע בסיסי: שם פרטי, שם משפחה, מקום לידה ותאריך לידה, מידע הנוגע לאזרחות, כתובת המגורים, מספר טלפון וכתובת מייל, מידע אודות התעסוקה וההשכלה, מידע אודות המדינות בהן מעוניין מגיש הבקשה לבקר, מידע אודות המצב הרפואי, מקומות מהן גורש הנוסע (אם הדבר קרה) ומידע על עבר פלילי (אם ישנו מידע כזה). מילוי הבקשה אורך 10 דקות בממוצע, כאשר יש להקפיד למלא את כל הפרטים באופן מדויק ולהשיב על השאלות בכנות.

עם מבט לעתיד

הקורונה עוד מלווה את ימינו אך כבר היום ניתן לראות שמתקיימות טיסות למדינות מסוימות. בתקווה שהשמיים יפתחו עוד יותר, מומלץ עבור כל ישראלי אשר מעוניין לטייל בשנת 2025 להחזיק באישור ה- ETIAS, לשם כך, יש להגיש את הבקשה בהקדם.

חדשות ועדכונים בנוגע לקורונה נכון לאוגוסט 2021

יצרנו עבורכם מאמר הנותן חדשות ועדכונים בנוגע למגפת הקורונה באירופה נכון לאוגוסט 2021 – כאן תמצאו את כל המידע הנחוץ לטובת תכנון חופשה בטוחה ובריאה.

למאמר: אישור הקורונה המקוון של האיחוד האירופי

האם התפרצות הקורונה משפיעה על יוזמת ה - ETIAS?

חזרה לחלק ספציפי במאמר
שתפו את המאמר
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
תמונה של ויזה לאירופה ETIAS
ויזה לאירופה ETIAS
אתר זה, מטרתו להעביר לישראלים מידע עדכני ומפורט אודות ETIAS, אזור שנגן, וכל דבר הקשור בדרישות המתחדשות לתהליך הכניסה לאירופה. באתר זה עוקבים אחר כלל ההתפתחויות בתחום הויזות, הדרכונים ומגוון סוגי האשרות שהייה באמצעות המדיות השונות. צוות המחקר שלנו מורכב מאנשים עם רקע והבנה פורמלית בתחום המעבר בין מדינות שיודעים לדלות את הפרטים החיוניים להבנת תמונת המצב המשתנה בגבולות אירופה מתוך החומר המתפרסם באתרי החדשות המגוונים. היכולת להרכיב תמונה נהירה וברורה של המצב, ולנסח את הממצאים בכתב באופן פשוט והחד משמעי, נסמכת על מחקר מתמשך ואינטנסיבי.