חיפשתם מידע בנושא מה זה ויזת ETIAS? סטטיסטית ניתן לומר שישראלים מאוד אוהבים לטייל ברחבי אירופה.
נתון שנבדק בתקופה הסמוכה לפני תחילת הקורונה מראה כי טסו לחו"ל 8.5 מיליון ישראלים, כאשר לפי הערכות שונות, מרביתם טסו לאירופה.
בשנים האחרונות חלו תהליכים חברתיים שונים שהובילו להבנה של רשויות הבטחון והאכיפה באירופה שהם נדרשים למערכת מודרנית של סריקת התיירים המבקשים להיכנס.
במאמר זה נסביר מדוע השתנתה הגישה ומה זה בדיוק ה-ETIAS.
ETIAS – כיצד להתכונן לכניסתה בשנת 2025?
כיום ישראלים יכולים להיכנס לאירופה ללא ויזה ואישורים מיוחדים, אך מספרם הגבוה של התיירים שהגיעו לאירופה במהלך השנים האחרונות, גרם לאיחוד האירופאי לעשות חישוב מחדש אודות שמירת הגבולות של אזור שנגן.
השינויים שחלו בחוק חלים כאמור גם על הישראלים, כך שבקרוב מאוד בתחילת שנת 2025 (לפי הדיווחים המעודכנים האחרונים) יהיה על ישראלים שטסים לאירופה להוציא אשרת כניסה שנקראת בשם: " ETIAS", שראשי התיבות שלה הן: European Travel Information and Authorization System.
ETIAS היא בעצם מערכת מידע והרשאות לנסיעות באירופה, זה למעשה ההסבר הקצר של מה הוא ETIAS. בין המדינות הנוספות שיידרשו להוציא את אשרת הכניסה יש לציין את בריטניה, ארה"ב ועוד רבות.
לצפייה בסרטון וקבלת מידע מקיף על האשרה החדשה לחצו כאן >>>
מדוע יש צורך באטיאס?
נפתח בזה שלקראת סוף המאה ה20 עולם התעופה גדל, השתכלל וכעת טיסות הן נחלת הכלל של אנשים רבים. ביקור באירופה הוא לא עוד עניין לעשירים בלבד אלא שהעשרים שנה האחרונות שינו את המצב בכך שיש המון חברות תעופה, ישנה תחרות גדולה יותר על ליבו של הנוסע / המטייל מה שגם יוצר שינויים במחירים ואנשים טסים גם פעם בחודשיים. לפיכך, כמות המבקרים באירופה היא עצומה וישנו צורך אמיתי גם להבין מי מגיע וגם לעצור כניסה של מי שעשוי להוות איום על האוכלוסייה.
מדוע השתנו הכללים?
המעבר מארץ לארץ מורכב מכמה סיבות, הראשונה שבהם היא החוקים השונים הדורשים לא מעט בירוקרטיה על מנת להבין ולדעת שהטיסה תעבור בשלום וכי המבקר אדם נורמטיבי. עד אירועי הטרור בשנת 2001 לא היו מבדקים מחמירים בעליות למטוס. עד אז מטוסים היו מקומות צפופים, עם אבטחה מינורית שקל מאוד להשתלט עליהם. אמנם היו בעבר אירועי טרור שכללו חטיפת מטוסים אך רק פיצוץ מגדלי התאומים והפלת המטוסים בוושינגטון הבהירו לחברות התעופה כי עולם תעופה לא יוכל להתנהל שוב כבעבר.
מהו ה-ETIAS ומה חלקו בשמירה על הבטחון?
מי שלא טס לפני יותר מ-20 שנה לא זוכר תקופה בה ניתן היה לעלות לטיסות עם כל דבר שיכול איכשהו להפוך לנשק.
למרבה הצער, משמר הגבול והרשויות היום לא רק רואות באנשים כתיירים אלא כאיום פוטנציאלי.
מרגע שהפוטנציאל לפגיעה נהיה ממשי אין מנוס מלהסתכל על מבקרים כאיום על הסדר בהגיעם אל היעד.
מכאן הצורך לעבור אחד אחד על הנוסעים, לבדוק אם שהו במדינות אויב, אם הם מקורבים לגורמים עוינים או כל דבר שעשוי להוות סיכון.
כיצד ה-ETIAS יסייע במלחמה בטרור?
כיצד ה-ETIAS יסייע במלחמה בטרור?
ה-ETIAS והפנים החדשות של אירופה.
רבים שואלים מה הוא ה-ETIAS וכיצד הוא ישפיע על טיסות לאירופה. תכלית ה-ETIAS הוא הפיכת אירופה למקום בטוח הן למבקרים והן לאזרחים.
העולם של היום עם יכולות הסייבר המוגברות מאלץ את רשויות האכיפה להגדיל את המאמצים ולמצוא פתרונות על מנת להישאר צעד אחד לפני הפגיעה.
העולם אמנם מתקדם בהרבה מלפני 20 שנה מבחינה טכנולוגית אך פונדמנטליזם וטרור אינם נחלת העבר.
כאן נכנסת לתמונה ה-ETIAS המתבססת על מאגרי נתונים מוצלבים שלא רק הופכים את זמן המיון של הנוסעים לקצר יותר, אלא מזהה בתוך זמן קצר מאוד מי עומד מול הבודק.
המערך הזה הוא למעשה מהפכה בעולם האבטחה ושמירה על הגבולות.
בעתיד הלא רחוק לעין, בנושא שמירה על מדינות אירופה, תהיה חלוקה של איך היה לפני ה-ETIAS ואיך אחרי.
סקירה על אמנת שנגן ו- ETIAS
בשנת 1985 נחתמה אמנה חשובה שנקראת: "אמנת שנגן", אשר נחתמה בין חמש מדינות, והן: הולנד, לוקסמבורג, גרמניה, צרפת ובלגיה. בחלוף השנים הצטרפו לאמנה עוד מדינות, כך שכיום 30 מדינות חתומות על האמנה. האמנה מאפשרת את ביטול ביקורת גבולות בין המדינות, ומאפשרת תנועה בין מדינה למדינה ללא כל פרוצדורה בירוקרטית, כך שתיירים או תושבים אירופאיים יכולים לעבור ממדינה למדינה בלי להתעכב.
>>> אלו המדינות אשר ידרשו ויזת ETIAS
יש לציין שאמנת שנגן נמצאת בימינו תחת סמכותו של האיחוד האירופי.
למרות שהאיחוד מחזיק בסמכות, חברות באמנת שנגן גם מדינות שלא מהוות חלק מהאיחוד, בין המדינות הללו יש לציין את: שוויץ, נורווגיה, ליכנשטיין ואיסלנד. בקרוב מאוד לא יהיה אף אזרח שלא ידע מהו ה-ETIAS.
קבלת אישור דרך האינטרנט
כפי שצוין – לקראת 2025 יחויבו אזרחים של מדינות שעד כה לא נדרשו לויזה לאירופה להנפיק אישור כניסה ליבשת, ויזה זאת מונפקת דרך מערכת ה- ETIAS.
לאחר קבלת האישור יוכלו המבקרים (וביניהם כאמור – אזרחי ישראל) לטייל במדינות האירופאיות לתקופה של שלושה חודשים.
יש לציין שה- " ETIAS" היא לא ויזה ממש והיא לא מהווה תחליף לויזה, למרות שהיא נקראת ויזה לאירופה.
אם עדיין לא מובן מהו ETIAS ולמי הוא מיועד, חשוב להבהיר כי במידה והנוסע מחזיק בדרכון של מדינה שכלולה בהסכם שנגן, הוא לא יצטרך להוציא את האישור ובעצם יוכל להציג את הדרכון האירופאי שלו.
ממלאים טופס ETIAS בקלות ובמהירות
אז נכון שיש עוד זמן להתכונן עד שנצטרך לקבל את האישור שיאפשר לנו לטייל במדינות האירופאיות, אך כדאי לדעת איך הדברים עובדים כי החלת הויזה לאירופה היא ממש מעבר לפינה.
חשוב מאוד להבין מה היא בדיוק הויזה האירופאית החדשה.
בכל מקרה שהוא – בין אם אתם מטיילים ספונטניים ובין אם אתם אוהבים לתכנן את הטיולים שלכם מראש, אם אתם מעוניינים להוציא את אישור ה- ETIAS, תוכלו לעשות זאת דרך האתר שלנו ולהשלים את הבקשה בזמן קצר – פחות מ-72 שעות.
ברגע שהחוק ייוחל אנחנו נדאג לעדכן טופס בקשה לויזת ETIAS אצלנו באתר, בינתיים אנחנו מזמינים אתכם להירשם על מנת שתוכלו לקבל התראה כשטופס אשרת הכניסה לאירופה – ETIAS יהיה זמין.