שאלות נפוצות

ריכזנו עבורכם רשימה של שאלות ותשובות נפוצות לגבי תוכנית ויזה לאירופה ETIAS. תרגישו חופשי ליצור איתנו קשר אם לא תמצאו את המידע שאתם מחפשים.

שאלות כלליות על ETIAS

אכן, ישראלים יצטרכו להוציא ויזה לאירופה החל משנת 2025. כל הפרטים באתר.

ETIAS הן ראשי תיבות של European Travel Information and Authorisation System – "מערכת מידע והרשאות אירופאית לנסיעות", זוהי מערכת אלקטרונית המספקת בקרה אחר מבקרים ממדינות שאינן זקוקות לוויזת כניסה לאזור שנגן. המערכת דומה למערכת האלקטרונית האמריקאית לאישור נסיעות (ESTA).

הסיבה העיקרית ליוזמה היא אבטחה. עם העלייה בסיכון למטיילים ברחבי העולם עכב פעולות טרור ועלייה בהגירה בלתי חוקית, האיחוד האירופי החליט להבטיח נסיעות בטוחות בשטחי מדינותיו. ה- ETIAS יפחית משמעותית את חששות האבטחה וכל זאת באמצעות מערכות איסוף מידע ובמאגרי מידע הקיימים.

משמעות הדבר היא שה- ETIAS "יאותת" אם אדם מהווה איום כלשהו על ביטחון מדינות שנגן, מהלך זה יביא לכך שהאדם יישלל מיכולת כניסה ובכך מטפלים ב"איום" מראש.

היתרונות בהטמעת מערכת אלקטרונית שכזו, הקיימת כבר במקומות רבים ברחבי העולם, הם רבים. היתרונות הם לא רק עבור האיחוד האירופי אלא גם למטיילים – הגשת הויזה האלקטרונית מראש תאפשר מעבר מהיר ויעיל יותר בביקורת הגבולות.

בנוסף, הגברת הפיקוח על הגבולות מאפשרת להפחית את איומי הטרור כך שטיול ברחבי אירופה יהיה בטוח יותר.

ה-ETIAS הוא חלק מיוזמת חקיקה בין ממשלתית אירופית שנוצרה לשם אכיפת ביטחון המדינות החברות. היוזמה אמורה הייתה להתחיל לפעול בשנת 2024, אך נכון לשלב זה עודכן כי היא צפויה להתחיל בשנת 2025 שטרם נקבע מועד מדוייק.

ברשימת מדינות ה-ETIAS כלולות המדינות הבאות:

אוסטריה, איטליה, איסלנד, אסטוניה, בלגיה, גרמניה, דנמרק, הולנד, הונגריה, יוון, לוקסמבורג, לטביה, ליטא, ליכטנשטיין, מלטה, נורבגיה, סלובניה, סלובקיה, ספרד, פולין, פורטוגל, פינלנד, צ'כיה, צרפת, שוודיה ושווייץ.

כפי שצוין – במידה שאזרח ישראלי יהיה מעוניין לבקר במדינות הללו הוא יידרש להציג את אישור המעבר כנדרש.

נכון להיום ישנה רשימה של 60 מדינות עליהן תחול היוזמה והן יידרשו להנפיק את אישור המעבר ה- ETIAS. מדינת ישראל נכללת ברשימה והחל משנת 2025 בעל דרכון ישראלי יידרש בהנפקת אישור מעבר כנדרש.

לא, אישור נסיעה של ETIAS תקף למשך שלוש שנים מרגע ההנפקה או עד לסיום תוקף הדרכון שלכם (המוקדם מביניהם). כל עוד ה-ETIAS שלכם בתוקף תוכלו לנסוע לאירופה כמה שתרצו!

לא. כל ישראלי מחוייב באישור ETIAS, מאושר ובתוקף, בכדי להיכנס לאיחוד האירופי. אם אין ברשותכם ויזת ETIAS מאושרת ותקפה לא תורשו לעלות לטיסה מישראל, או שתסורב כניסתכם במעבר הגבול.

אם אתם עדיין ממתינים לתשובה על ה-ETIAS שהגשתם, לא תוכלו להיכנס לאיחוד האירופי.

אם תוכנית הלימוד היא קצרה (פחות מ-90 יום), ויזת ETIAS מספיקה. עבור תוכניות לימוד ארוכות יותר עליכם להגיש בקשה לויזת סטודנט במדינה הרלוונטית.

לשם כך עליכם ליצור קשר עם השגרירות במדינה בה אתם רוצים ללמוד ולבדוק את תנאי ויזת הסטונדט שלהם.

לא. עליכם להגיש בקשה לויזת עבודה כפי שנדרשת במדינה בה אתם רוצים לעבוד. יוצאי הדופן היחידים שאותם ETIAS מכסה הם פגישות עסקים או נסיעת עבודה קצרה. אם יש לכם ספק, מוטב להתייעץ עם שגרירות המדינה אליה אתם מתכננים לנסוע.

לא. ETIAS היא מעין 'טופס כניסה לאירופה' לתיירים או אנשי עסקים שבאים לתקופה קצרה של עד 90 יום (בתוך תקופה של 180 ימים). מי שרוצה להישאר לטווח ארוך יותר, מכל סיבה שהיא, יצטרך להגיש בקשה לויזה מתאימה.

נשמע מבלבל בהתחלה, אבל אנחנו פה בשבילכם! האיחוד האירופי מורכב מ-27 מדינות. כמעט כל המדינות האלו הן חברות באזור שנגן אך לא כולן, וכדי לבלבל עוד יותר את המצב – לא כל מדינה באזור שנגן היא באיחוד האירופי.

אמנת שנגן נחתמה בין 26 המדינות החברות בה כדי לאפשר מעבר חופשי באזורן. בנוסף, באמנה הוסכם על מערכת חוקים משותפת המגדירה מי רשאי לבקר, לגור ולעבוד במדינות החתומות.

ויזת ה-ETIAS האירופאית היא מעין 'אישור טיול' חדש המיועד למטיילים או אנשי עסקים הנוסעים לאירופה לביקורים קצרים יחסית ממדינות אשר עד היום היו פטורות מויזה (כמו ישראל, ארה"ב, קנדה ועוד) ובעיקרן ויזת שנגן.

למאמר המלא >>

שיטת הפטור מויזה האמריקאית, הדומה לויזת ETIAS לאירופה, הוטמעה לאחר התקפת הטרור על מגדלי התאומים בניו יורק בספטמבר 2001. ה-ESTA לארה"ב תקף רק לאזרחי מדינות נבחרות הנחשבות כבעלות סיכון נמוך במיוחד.

המשמעות היא שאזרחי הולנד או יפן, למשל, יוכלו להגיש טופס ESTA קצר ומהיר לפני הנסיעה לארה"ב. אזרחים ישראלים, עדיין, צריכים להגיש ויזה מלאה – אשר לוקחת הרבה יותר זמן, טפסים ובירוקרטיה עד שמאושרת (אם בכלל).

כמו ב-ETIAS, מי שמחזיק באישור ESTA זכאי להיכנס לארה"ב לתקופה מוגבלת של 90 ימים בלבד בכל פעם. אם המבקרים רוצים להישאר למשך זמן ארוך יותר הם יידרשו למלא את הויזה המלאה.

'פטור מויזה' הוא סוג של אישור כניסה למי שלא נדרש לויזה 'מלאה'. תכניות 'פטור מויזה", כמו ה-ESTA האמריקאית הידועה וה-ETIAS, מאפשרות לבצע בדיקות בטחוניות על נוסעים שאינם נדרשים בויזה מלאה.

אישור ה-ETIAS אינו כמו ויזה רגילה – ניתן לבקש אותו רק במדינות שפטורות מויזה רגילה (כמו ישראל) ולכן הוא קצר וקל יותר להגשה מאשר בקשת ויזת כניסה מלאה.

הגשת בקשה ל-ETIAS

ברגע שהיוזמה תופעל, מבקש יידרש למלא את טופס ה- ETIAS בצורה מקוונת.

במילוי הבקשה יש לספק פרטים בסיסים כגון: שם מלא (פרטי + משפחה), תאריך לידה, מין, אזרחות ובנוסף מחזיקי דרכון ישראלי ייתכן ויידרשו לענות על שאלות אבטחה, שאלות בנושאים הקשורים לבריאות ופרטי נסיעות.

לאחר מילוי הבקשה צפויה להינתן תשובה תוך מספר דקות עד 48 שעות.

תוכלו למצוא את טופס בקשת ה-ETIAS בעמוד הבא >>

להגשת הבקשה יש להצטייד בפרטים ומסמכים הבאים:

  • דרכון אישי ובתוקף (תוקף של 3 חודשים מעבר למועד השהייה המתוכן).
  • כרטיס דיירקט/כרטיס אשראי בתוקף לתשלום אגרה.
  • כתובת דוא"ל תקינה בה יתקבלו עדכונים לגבי הבקשה כמו אישור המעבר עצמו.

בעת הגשת בקשה לויזת ETIAS תצטרכו לתת את הפרטים הבאים:

  • מידע אישי – שם מלא, תאריך לידה, מין, לאום, כתובת מגורים, כתובת דואר אלקטרוני, מספר טלפון וכו'.
  • שמות ההורים – שם פרטי ושם משפחה (אם ידוע).
  • פרטי הדרכון שלכם – מספר דרכון, תאריך הנפקה ותאריך תפוגה, מקום ההנפקה וכו'.
  • תעסוקה – פרטי מקום העבודה הנוכחי שלכם או מקום עבודה אחרון.
  • השכלה – פרטי ממקום הלימודים הנוכחי שלכם, או מקום הלימודים האחרון.
  • פרטי הנסיעה שלכם – מהי המדינה אליה אתם מתכננים לנסוע ופרטי כתובת הלינה ביעד שלכם.
  • פרטים אישיים – פרטים הנוגעים להיסטוריה הרפואית שלכם, הרשעות פליליות (אם יש), והאם פעם סורבתם לויזה מטעם מדינה כלשהי.
  • פרטי הורה או אפוטרופוס חוקי – אם מגיש בקשה מתחת לגיל 18, נדרש לכתוב את פרטי ההורה או האפוטרופוס האחראים לרווחתו ופרטי ההתקשרות עימם.
  • פרטי צד שלישי – אם הבקשה מוגשת על ידי צד שלישי (חברה כלשהי, למשל) יש למסור את כל הפרטים הרלוונטיים לגבי הצד השלישי, כמו – פרטי הארגון או החברה ומה הקשר שלהם למבקש הויזה.
  • פרטי משפחה באיחוד האירופי – אם למבקש הויזה יש קרובי משפחה שהינם אזרחי האיחוד האירופי (או אזרחי EFTA), יש למלא את פרטיהם ואת מידת הקרבה.

אנו ממליצים להגיש בקשה ל-ETIAS לפני הזמנת כרטיסי הטיסה או מקום הלינה. ברוב המקרים תקבלו תשובה על בקשת ה-ETIAS שלכם בין מספר דקות ועד 96 שעות.

למרות זאת, הרשויות האירופאיות עלולות לבקש מידע נוסף ואפילו ראיון עימכם – מה שיאריך את זמן הבקשה ותקופת ההמתנה עלולה לקחת 30 ימים. קחו את זה בחשבון והגישו את הבקשה הרבה לפני הנסיעה המתכוננת שלכם.

אישור ה- ETIAS יהיה בתוקף למשך שלוש שנים, או עד תאריך תפוגה של הדרכון (המוקדם מביניהם), וניתן להשתמש בו לשהייה של עד 90 יום בפרק זמן של 180 יום.

לפי הצהרת האיחוד ייקח לא יותר מ- 10 דקות למילוי הבקשה.

במקרה שתידרשו לספק מידע נוסף, תקבלו התראה על כך במייל שלכם. יינתנו לכם 10 ימים לספק את הפרטים שנדרשתם להם. ברגע ששלחתם את המידע הנדרש, אתם אמורים לקבל הודעה על סטטוס הבקשה שלכם תוך 96 שעות.

אם המידע שנתתם אינו מספיק אתם תזומנו לראיון עם הקונסוליה של האיחוד האירופי, באינטרנט או בשגרירות הקרובה למיקומכם. תקבלו תשובה על בקשתכם תוך 48 שעות מזמן הראיון.

מילוי והגשת טופס הבקשה שלך קל ומהיר יחסית. רוב הבקשות מטופלות כבר תוך 20 דקות. עם זאת, ישנם מקרים בהם בדיקת הבקשה עלולה לקחת עד 30 יום. לכן אנחנו מציעים להגיש את טופס ה-ETIAS הרבה לפני הנסיעה שלכם.

אמנם רוב הבקשות לוקחות רק כמה דקות עד שהן נבדקות אך לא ניתן להבטיח זאת. תקבלו הודעה במייל תוך 96 שעות, אשר תפרט את סטטוס הבקשה שלכם והאם נדרשת פעולה נוספת.

כן. אם חבר או בן משפחה מעוניין שתגישו בקשה בשמם אתם יכולים לעשות זאת. גם עובדי ארגון, כמו סוכני נסיעות, יכולים להגיש בקשה בשמכם. במקרה כזה עליכם לכלול בטופס ה-ETIAS הצהרה חתומה מטעם המבקש שמאשר שאתם תגישו את הטופס בשמו.

כן, גם ילדים מתחת לגיל 18 יצטרכו להוציא את האשרה החדשה.

יש אפשרות לשמור את הטופס שהתחלתם למלא כ'טיוטה' למשך 48 שעות בלבד. תוכלו לחזור ולמלא את הטופס מהמקום בו הפסקתם במהלך 48 השעות הללו. לאחר 48 שעות בקשתכם תימחק מהמערכת ותיאלצו להתחיל מחדש.

לא, יש להגיש בקשה נפרדת עבור כל דרכון. כל אדם שרוצה לנסוע צריך להגיש בקשת ETIAS נפרדת לאישור, ללא קשר אם נוסעים יחד עם מישהו אחר וללא קשר לגילם (זאת אומרת- גם ילדים צריכים בקשה נפרדת).

כתובת המייל שכתבתם בטופס הבקשה שלכם היא אמצעי התקשורת בכל מה שקשור לויזת ה-ETIAS שלכם, וההחלטה על בקשתכם תישלח לכתובת מייל זו. אם לא קיבלתם מייל לתיבת הדואר הנכנס שלכם תוך 96 שעות ממועד הגשת הבקשה אנא בדקו גם את תיקיית הספאם, או תיקיית הזבל, שלכם.

אישור ETIAS תקף לשלוש שנים או עד סוף תוקף הדרכון שלכם- המוקדם מביניהם. לכן, אם תוקף הדרכון שלכם הוא פחות משלוש שנים אתם תאלצו להוציא ויזת ETIAS חדשה כאשר תקבלו את הדרכון החדש שלכם.

לפני שתוקף ויזת ה-ETIAS שלכם יפוג אתם תקבלו תזכורת לחידוש הויזה במייל הפרטי שלכם. תוכלו להגיש בקשה לויזה חדשה 120 יום לפני שהויזה הנוכחית שלכם פגה תוקף.

במקרה שהדרכון שלכם פג תוקף עוד שלושה חודשים תוכלו להגיש בקשה לויזת ETIAS – אך אנחנו לא ממליצים על כך. זאת מכיוון שעלולים לא לאשר את כניסתכם לאיחוד האירופי.

בנסיבות חריגות ניתן להגיש בקשה לויזת ETIAS גם אם הדרכון שלכם פג תוקף בקרוב, אך באופן כללי אנחנו ממליצים בחום להוציא דרכון חדש ורק אז להגיש בקשה ל-ETIAS.

לא. טופס ETIAS אחד מאושר מספיק לביקור כל המדינות החברות בהסכם זה.

לא. בעלי אזרחות אירופאיות יכולים לנוע בחופשיות בין כל המדינות החברות באיחוד.

אם כבר יש לכם ויזת שנגן מאושרת אין צורך להגיש בקשה לויזת ETIAS לאירופה. לפני הנסיעה ודאו שויזת השנגן שלכם עדיין בתוקף.

אם אתם מצהירים שיש לכם קשר לאזרח באיחוד האירופי או אזרח EFTA, עליכם לתת את הפרטים האישיים שלו ולהסביר כיצד אתם קשורים לאדם זה.

אין צורך, תוכלו פשוט להשתמש בדרכון האירופאי שלכם בכניסה לאיחוד האירופי.

לא. אם יש לכם אישור על תושבות במדינה החברה באיחוד האירופי אין צורך להגיש בקשה לויזת ETIAS. לפני הנסיעה יש להצטייד בדרכון ובאישור התושבות שלכם.

כן, אפשר (ורצוי!) להגיש בקשה לפני שכל תכנית הטיול שלכם סגורה ומוזמנת. אתם עדיין תאלצו לציין לאיזו מדינה אתם מתכננים לנסוע. אם אתם מתכננים לנסוע למספר מדינות שונות בטיול שלכם, תציינו רק את המדינה הראשונה שבה אתם מתכננים לבקר. לאחר מכן תוכלו לעבור בחופשיות בין כל המדינות שנמצאות תחת הסכם ETIAS.

ניתן להגיש בקשה לויזה גם אם יש לכם עבר פלילי. אם בקשתכם לויזת ETIAS סורבה בעקבות העבר הפלילי, יש באפשרותכם לערער על ההחלטה.

למאמר המלא >>

אם מישהו ממלא את טופס ה-ETIAS בשמך, הוא יצטרך לכלול גם את שמו המלא ופרטי החברה בה הוא עובד (אם רלוונטי). כמו כן, הצד השלישי יצטרך לספק מידע על הקשר ביניכם (אם הוא קרוב משפחה, עובד חברה, סוכן נסיעות וכדומה) ואישור ייצוג חתום על ידם ועל ידך.

כן, מערכת ETIAS מנוהלת על ידי הרשויות הלאומיות של כל מדינות האיחוד האירופי והם עובדים עם סוכנויות כמו Frontex, EU-Lisa ו-Europol כדי להבטיח את ביטחון המידע שלכם.

כל הגופים הללו משתמשים בטכנולוגיה המתקדמת ביותר ובאמצעי אבטחה שנועדו למנוע כל גישה בלתי מורשית למידע במערכת. מערכת ETIAS מאובטחת כך שרק צוות מורשה יוכל לגשת לכל הפרטים המאוחסנים במערכת.

נסיעה עם ויזת ETIAS מאושרת

לא, ETIAS מאושר לא מבטיח כניסה. גם אם יש לכם ETIAS עלולים לסרב לכם להיכנס מכל סיבה שהיא.

ההחלטה לאפשר לכם את הכניסה למדינות שנגן היא באחריות שומרי הגבול בביקורת הגבולות, ובסמכותם לסרב לכם להיכנס על סמך חוקים כלשהם או מסיבות בטחוניות.

לא, אין צורך להדפיס את אישור ה-ETIAS שלכם ואפילו אין צורך בצילום מסך שלו. מכיוון שה-ETIAS הוא בעצם אישור נסיעה אלקטרוני, הרשויות יוכלו לבדוק אותו במערכות שלהם בכל עת.

למען השקט הנפשי שלכם אתם יכולים לרשום את מספר ההרשאה של ה-ETIAS שלכם למקרה חירום.

לא, ויזת ETIAS תקפה רק למדינות החברות בהסכם שנגן. אין צורך בהוצאת ויזת ETIAS בשביל להיכנס למדינות שאינן חברות באמנת שנגן.

כן, למרות שעלולות להיות ביקורות ביטחוניות נוספות בעת מעבר הגבולות. אישור ETIAS מעניק חופש תנועה בתוך האיחוד האירופי עבור מטיילים או אנשי עסקים שמגיעים לתקופה קצרה (פחות מ-90 יום). יש לזכור שהויזה הינה מעין 'אישור טיול' והרשויות האירופאיות זכאיות לבטל אותו בכל עת.

תזדקקו לאישור ETIAS אם אתם נכנסים למדינת שנגן בעזרת מוביל בין לאומי שמעביר קבוצות (כמו קבוצת טיולים, למשל) דרך אוטובוס במעבר יבשתי. עם זאת, נוהל זה לא ייאכף על ידי הרשויות האירופאיות עד שלוש שנים לאחר תחילת התוקף של ויזת ETIAS.

לא תזדקקו לויזת ETIAS אם תיכנסו למדינה החברה באזור שנגן עם רכב פרטי או כל רכב אחר.

לא, אין צורך בהוצאת האישור אם אתם מתכננים להיכנס למדינה ברכבת.

עדכון פרטים ב-ETIAS שלכם

כל שגיאה בטופס ה-ETIAS שלכם תפגע ביושר והאותנטיות שלו ועלול להביא לכך שכניסתם לאיחוד האירופי תסורב או שאישור ה-ETIAS שלכם יבוטל.

מאחר שזו אחריותכם לוודא שכל הפרטים שאתם מזינים נכונים, אנא עיינו בטופס בקפידה לפני שאתם מגישים כדי שתוכלו לתקן טעויות לפני ההגשה.

הדרך הקלה והמהירה ביותר לתקן טעויות בבקשתכם לאחר הגשתם הטופס היא פשוט למלא בקשה חדשה. עליכם לעשות זאת גם במקרה שישנו שינוי מהותי במידע שלכם מאז טופס ה-ETIAS הקודם שהגשתם.

אתם יכולים גם לבקש לתקן את הבקשה שהוגשה בשל שגיאות 'קלות' כמו שגיאות הקלדה, אך שימו לב שזה עלול לעכב את הטיפול בבקשתכם ב-30 יום.

אחת הטעויות הנפוצות ביותר בעת מילוי הבקשה היא הקלדת הספרה 0 במקום האות O במספר הדרכון. כל טעות עלולה לגרום לבעיות בעת הצ'ק אין לטיסה או בביקורת הגבולות בכניסה למדינה באיחוד האירופי, מכיוון שפרטי הדרכון לא תואמים לפרטי טופס ה-ETIAS.

> מומלץ לבדוק בקפידה את הפרטים שאתם מזינים בעת מילוי הבקשה ולוודא אותו פעמיים לפחות.

במידה ופרטים מהותיים השתנו- יהיה עליכם להגיש בקשה ל-ETIAS חדש.
תצטרכו להגיש בקשה חדשה אם חל שינוי בפרטים הבאים:

  • שם פרטי – שינוי בשם הפרטי או האמצעי יביא לביטול ETIAS קיים.
  • שם משפחה – שינוי שם משפחה יבטל את ה-ETIAS הקיים שלכם ותאלצו להגיש בקשה חדשה.
  • מגדר – אם אתם עוברים תהליך לשינוי מין או החלפת זהות מגדרית תצטרכו להגיש בקשה חדשה.
  • לאום – אם החלפתם לאום תצטרכו להגיש בקשה ל-ETIAS חדש.
  • דרכון – כאמור, אם פג תוקף הדרכון שלכם אתם תאלצו לבקש ETIAS חדש. זה כולל גם מקרים בהם הדרכון שלכם אבד או נגנב.

ה-ETIAS שלכם מקושר לדרכון הספציפי איתו הגשתם בקשה, וכמובן למספר הדרכון שלו. מכיוון שלכל דרכון יש מספר ייחודי, אתם תצטרכו לבקש ויזת ETIAS חדשה כאשר יגיע הדרכון החדש שלכם.

כן. ברגע שהדרכון שלכם נאבד או נעלם ה-ETIAS שלכם יבוטל. אם הדרכון שלכם נאבד או נעלם עליכם ליצור קשר באופן מידי עם הרשויות המקומיות ועם השגרירות הישראלית במדינה בה אתם מבקרים כדי שינפיקו לכם מסמכי נסיעה חזרה לארץ. כשיהיה ברשותכם הדרכון החדש שלכם תצטרכו להגיש בקשה לויזת ETIAS עם פרטי הדרכון החדשים.

מקרים הפטורים מ-ETIAS ומקרים מיוחדים נוספים

אם בקשתכם הראשונית נדחתה ייתכן ותוכלו לבקש ויזת ETIAS בתוקף מוגבל, המתאפשרת למקרים חריגים בלבד. מקרים אלו כוללים מקרים דחופים וחריגים בלבד כמו השתתפות בהלוויה, קבלת טיפול רפואי או דיון בבית משפט.

כל עוד תשארו באזור המעבר הבין-לאומי (זאת אומרת, בתוך שדה התעופה) לא תצטרכו אישור ETIAS. אם תרצו לעזוב את אזור המעבר הבין-לאומי ולהיכנס למדינה החברה בהסכם ETIAS אתם תצטרכו אישור ETIAS תקף.

עליכם לדווח על בן משפחה באחד מהמקרים הבאים:

  • זוג נשוי – בעל או אישה, לרבות בני זוג חד מיניים.
  • ידועים בציבור, או כל הסכם אחר שמוגדר בחוק כשווה ערך לנישואין.
  • צאצאים ישירים בני 21 ומטה, כולל צאצאים של בן או בת זוג.
  • קרובי משפחה ישירים, כולל קרובים של בן או בת זוג.

לא, ETIAS מיועד לאזרחים ישראלים המתכננים לבקר באיחוד האירופי רק למשך זמן קצר. אישור ETIAS אינו נדרש אם יש לכם מסמכי מגורים שהונפקו על ידי מדינה באיחוד האירופי המאשרים את שהייתך למשך זמן ארוך.

ישראלים הלומדים במדינה אחרת המוגדרת כ"פטורה מויזה", כולל שוויץ וליכטנשטיין, חייבים לקבל אישור נסיעה ETIAS לפני היציאה לטיול. שימו לב שיש כללי כניסה שונים עבור כל מדינה באיחוד האירופי אז ייתכן שתצטרכו להגיש בקשה לויזה, בנוסף ל-ETIAS. מומלץ לבדוק היטב את חוקי הכניסה באתר הרשמי של המדינה אליה אתם מתכננים לנסוע.

ברוב המקרים, בעלי דרכונים דיפלומטיים פטורים מויזה לאירופה ETIAS. עם זאת, ייתכנו חריגים לכלל זה. אנו ממליצים לבדוק את הנושא עם השגרירות של המדינה אליה אתם נוסעים כדי לוודא את ההנחיות בהתבסס על אופי הביקור המתוכנן וטיב היחסים הדיפלומטיים בין המדינות.

אמצעי תשלום ועמלות

הגשת בקשה לויזת ETIAS צפויה לעלות 7€ (כ-25 ש"ח, תלוי שער המרה), אך מחיר זה עדיין אינו סופי ועלול להשתנות עד אשר המערכת תושק בשנת 2025.

ניתן לשלם באמצעות כרטיסי אשראי או כרטיס דיירקט בלבד.

כל דמי הטיפול בבקשה אינם ניתנים להחזר. לאחר שהגשת את בקשתך ושילמת את דמי הטיפול עליה אין אפשרות לקבל החזר- ללא קשר לתשובה שתקבלו. כל מחלוקת או ביטול תשלום (דרך חברת כרטיס האשראי) עלול לגרום לביטול ויזת ה-ETIAS שלכם.

כן, כל פרטי תשלום שהוזנו נגישים רק לבנק או למוסד הפיננסי שמעורבים בעסקה, והם מאובטחים באמצעי ההגנה הטכנולוגיים המתקדמים ביותר. פרטי כרטיס האשראי שלכם לא נשמרים במערכת לאחר אישור העסקה. אנו עומדים בתקן האבטחה המחמיר ביותר על מנת לשמור על ביטחונכם.

סירובים, ביטולים וערעורים

ישנן מספר סיבות מדוע בקשת ה-ETIAS שלכם עלולה להידחות:

  • הדרכון שלכם דווח כאבוד או גנוב.
  • אם חושדים שאתם עלולים להיות סיכון ביטחוני, מהגרים לא חוקיים או בסיכון להיות נשאי מגיפה.
  • לא סיפקתם את המידע הנוסף שביקשו מכם כדי לטפל ב-ETIAS שהגשתם, או שלא נכחתם בראיון שנקבע לכם.
  • בעבר סירבו לכם להיכנס למדינה באיחוד האירופי, ונרשמה על כך התראה.
  • ישנם ספקות סבירים לגבי מהימנות המידע שסיפקתם.

מאחר וקיימת האפשרות לסירוב ודחיית בקשה להנפקת אישור מעבר יש לוודא שמילוי הטופס מתבצע בצורה נכונה ושהמידע שמסופק מעודכן ותואם למסמכים האישיים. חשוב מאוד לפעול בשקיפות ולענות על כל השאלות בכנות.

כן, במייל הסירוב לבקשת ה-ETIAS שלכם יציינו גם את הסיבה בגינה בקשתכם נדחתה. אם תרצו לערער על ההחלטה, במייל יהיה גם לינק לערעור שתוכלו להגיש.

במקרה שבקשת ה-ETIAS שלכם נדחתה, יש לכם שלוש אפשרויות:

  1. ניתן לערער על סירוב ה-ETIAS. שימו לב שכל הליך הערעור נעשה מול הרשות של מדינת האיחוד האירופי שסירבה לבקשתכם, וסביר שיזמינו אתכם לראיון פרונטלי בשגרירות. אם אתם זקוקים צריכים לנסוע לאיחוד האירופי מסיבות חריגות או במקרה חירום, ייתכן ותוכלו להגיש בקשה ל-ETIAS מוגבל.
  2. ניתן להגיש בקשה חוזרת עם מידע מתוקן ומדויק יותר. אופציה זו רלוונטית רק במקרה שבו הייתה טעות כלשהי במידע שהזנתם בבקשה שסורבה.
  3. תתכננו טיול מחוץ לגבולות מדינות ETIAS. אם בקשת ה-ETIAS שלכם נדחתה אינכם רשאים להיכנס לאיחוד האירופי. מכיוון שאין באפשרותכם להיכנס לאירופה באופן חוקי, האופציה היחידה שנותרה היא לשנות את יעד נסיעתכם למדינה שאינה חברה בהסכם ETIAS.

סירוב על בקשה קודמת לא בהכרח אומר שלעולם לא תוכלו לקבל ויזת ETIAS, במיוחד אם בטופס הבקשה המקורית היו שגיאות. ניתן להגיש בקשה נוספת עם מידע עדכני ורלוונטי.

כן, הרשויות במדינה האירופית שבה אתם מתכננים לבקר יכולות לבטל את ה-ETIAS שלכם אם יש להן חשד סביר, מגובה בראיות, שאינכם עומדים יותר בדרישות לויזה.

בנוסף, הם עשויים לבטל את ויזת ה-ETIAS שלכם אם הם סבורים שלא עמדתם בדרישות הכניסה מלכתחילה (במהלך תהליך הגשת הבקשה). במקרים שה-ETIAS שלכם תישלל תקבלו הודעה המפרטת את סיבות הביטול ואת הליכי הערעור שתוכלו להגיש.

אם הויזה שלכם בוטלה בזמן שאתם מבקרים באיחוד האירופי אינכם יכולים להשהות עוד במדינה באופן חוקי. צרו קשר עם השגרירות הישראלית במדינה בה אתם שוהים מיד עם קבלת ההודעה על ביטול ה-ETIAS שלכם.

אם ה-ETIAS שלכם בוטלה מסיבות של אובדן או גניבת הדרכון שלכם תוכלו להגיש בקשה ל-ETIAS נוספת לאחר הוצאת דרכון חדש.

ניתן לבטל את ה-ETIAS שלכם בזמן שהויזה עדיין בתוקף. אם מכל סיבה שהיא תרצו לבטל את ה-ETIAS שלכם, תצטרכו להגיש בקשה מקוונת עם מספר הויזה ומספר הדרכון שלכם.

אם אתם מבקרים במדינת ETIAS בעת הגשת בקשת הביטול שלכם, ביטול הויזה ייכנס לתוקף רק לאחר שתעזבו את האיחוד האירופי.

במקרה שויזת ה-ETIAS הרגילה שהגשתם לא אושרה, תוכלו לבקש ויזת ETIAS מוגבלת שתקפה למקרים חריגים בלבד. תוקף הויזה תהיה כפי שיאושר לכם ולפי הצורך, ולא למשך 90 ימי שהות כמו בויזה הרגילה.

התראה על ה-ETIAS

אני רוצה לקבל התראה כשטופס אשרת הכניסה לאירופה – ETIAS יהיה זמין.