אמנת שנגן / אזור שנגן

מפה של אזור שנגן

אומנם קשה לנו להאמין לכך, אך בקרוב נאלץ להוציא ויזה מיוחדת על מנת להיכנס לאזור שנגן. אם עד היום כל ישראלי היה יכול לטוס לאירופה ולמדינות שנגן ללא שום צורך באישור מיוחד, הרי שבקרוב הדבר עומד להסתיים. כתוצאה מאמנת שנגן, המאחדת מספר מדינות אירופאיות, ישנו שינוי בנוהל הכניסה לאזור שנגן.

כתוצאה מכך, ישראלים, אמריקאיים, אוסטרליים ועוד מגוון רחב של אזרחים ממדינות שונות בעולם, יצטרכו להוציא ויזה על מנת לדרוך על אדמת שנגן. אנו בחברת ETIAS נשמח לסייע לכם להוציא את הויזה המבוקשת, באמצעות פנייה מקוונת וידידותית. בצורה כזו, תוכלו להוציא את האישור הדרוש על מנת להיכנס למדינות שנגן ולעבור ביניהן ללא שום בעיות מיוחדות.

מהי אמנת שנגן ומתי היא נוצרה?

אמנת שנגן החלה את דרכה אי שם בקיץ 1985, כאשר חמישה בכירים מחמש מדינות אירופה (בלגיה, צרפת, גרמניה, לוקסמבורג והולנד) החליטו לחתום על הסכם, שיאפשר להם לעבור בין המדינות ללא צורך לעבור ביקורת גבולות.

בצורה כזו, תושבי המדינות יכלו לעבור בצורה נוחה וידידותית יותר בין המדינות, דבר שכמובן הקל על המסחר ועל הקשרים העסקיים בין המדינות. מאחר וההסכם נחתם בעיירה בלוקסמבורג, הוא נקרא אמנת שנגן. עם השנים מדינות נוספות באירופה הצטרפו לאמנה, ובכך יצרו מעבר חופשי בין המדינות.

ההסכם קובע כי תושבי המדינות החתומות על האמנה, יכולים לעבור בצורה חופשית את גבולות המדינות הכלולות בהסכם. בתחילת הדרך האמנה כללה 5 מדינות בלבד, אך היום מדובר על אמנה המונה כמעט 30 מדינות אירופה.

מהו האיחוד האירופי?

מדובר על התאגדות של 27 מדינות שונות ביבשת אירופה, אשר מאפשר להן ליהנות ממאפיינים של מדינת על. האיחוד האירופי מכיל חוקים משלו, כלכלה משותפת, מטבע אחיד הנהוג בכל המדינות החברות בו וכמובן פרלמנט וסממני ריבונות ייחודיים. האיחוד האירופי יצר למעשה שוק אחד עבור כל המדינות החברות בו, ללא גבולות פנימיים המפרידים בין מדינה אחת לאחרת.

מטרת האיחוד היא לאפשר מעבר חופשי עבור תושבי המדינות החברות באיחוד, מעבר חופשי של סחורות והון וכמובן מתן שירותים שונים ללא צורך בתשלום מכס. כמו כן, מדינות החברות באיחוד אינן מוגבלות בסכומי הכסף המועברים ממדינה אחת לאחרת, בהקשר של מסחר וקיומן של עסקאות פיננסיות שונות.

מה ההבדל בין אזור שנגן לאיחוד האירופי?

האיחוד האירופי, לעומת אמנת שנגן, נחתם רק בתחילת שנות ה- 90, כך שאמנת שנגן הקדימה אותו במספר שנים. אמנת שנגן כוללת מדינות שאינן נכללות באיחוד האירופי. למשל, האמנה כוללת את איסלנד, שוויץ, ליכטנשטיין ונורבגיה, אשר אינן חברות באיחוד האירופי. מצד שני, האיחוד האירופי מכיל מדינות שאינן כלולות באמנת שנגן, כגון- אנדורה, בריטניה, אירלנד, מונקו ועוד.

אזור שנגן – אילו מדינות נכללות באמנת שנגן?

ישנן 29 מדינות שחתמו על אמנת שנגן אך נכון להיום, רק 26 מדינות מיישמות את עקרונות האמנה.

המדינות שחתמו על האמנה הינן: אוסטריה, בלגיה, דנמרק, פינלנד, צרפת, גרמניה, יוון, איטליה, לוקסמבורג, הולנד, פורטוגל, ספרד, שוודיה, סלובניה, אסטוניה, לטביה, ליטא, פולין, הרפובליקה הצ'כית, סלובקיה, הונגריה, מלטה, שוויץ, ליכטנשטיין, קפריסין, בולגריה, רומניה, איסלנד ונורבגיה.

חשוב לציין כי מדובר על מדינות הנהנות מתיירות ענפה לצד פופולאריות רבה, הזוכות לכמויות עצומות של מבקרים על בסיס שנתי.

אזור שנגן – מה כל כך מיוחד בו?

כמובן שלכל מדינה באזור שנגן יש את הייחודיות שלה. אוסטריה למשל, ידועה בנופים הירוקים שלה ובאגמים הכחולים והמרהיבים המהווים חלק בלתי נפרד מהנוף שלה, בעוד שבלגיה ידועה בשוקולד האיכותי שלה ובאיכות החיים הגבוהה.

  • דנמרק הנמצאת באזור סקנדינביה מציעה רחובות ציוריים ומקומות בילוי שלא ניתן לסרב להם.
  • פינלנד ידועה בחורף הקסום שלה ובמזחלות הכלבים, המהוות את אחת האטרקציות הפופולאריות ביותר במדינה.
  • צרפת נחשבת לבירת הקולינריה העולמית ואילו גרמניה ידועה בחיי הלילה המלהיבים שלה.
  • יוון נחשבת לאחד היעדים האהובים ביותר על הישראלים ואיטליה מהווה את המקום האידיאלי ליהנות מפיצה ומגלידה איכותית.
  • לוקסמבורג הגובלת בצרפת, ידועה בצוקים המרהיבים שלה ואילו הולנד ידועה בתעלות המהממות שמאפיינות אותה.
  • פורטוגל נחשבת למדינה המושלמת לחובבי הטבע והקולינריה ואילו ספרד ידועה כמדינת השופינג האולטימטיבית.

אנו בחברת ETIAS נשמח לסייע לכם להוציא את אישור המעבר הרלוונטי ברגע שהחוק ייכנס לתוקף. לקבלת פרטים נוספים, צרו קשר.

חזרה לחלק ספציפי במאמר
שתפו את המאמר
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
תמונה של ויזה לאירופה ETIAS
ויזה לאירופה ETIAS
אתר זה, מטרתו להעביר לישראלים מידע עדכני ומפורט אודות ETIAS, אזור שנגן, וכל דבר הקשור בדרישות המתחדשות לתהליך הכניסה לאירופה. באתר זה עוקבים אחר כלל ההתפתחויות בתחום הויזות, הדרכונים ומגוון סוגי האשרות שהייה באמצעות המדיות השונות. צוות המחקר שלנו מורכב מאנשים עם רקע והבנה פורמלית בתחום המעבר בין מדינות שיודעים לדלות את הפרטים החיוניים להבנת תמונת המצב המשתנה בגבולות אירופה מתוך החומר המתפרסם באתרי החדשות המגוונים. היכולת להרכיב תמונה נהירה וברורה של המצב, ולנסח את הממצאים בכתב באופן פשוט והחד משמעי, נסמכת על מחקר מתמשך ואינטנסיבי.