כמה זמן אפשר לשהות באירופה?

זמן שהות מותר באירופה לישראלים

מטיילים רבים לאירופה עשויים להתבלבל לגבי כמה זמן מותר להיות באירופה ומגבלות הזמן הנוכחיות. מאמר זה מסביר את המצב כפי שהוא כיום וכיצד ניתן להאריך את השהות באירופה באופן חוקי.

הכנות לטיול לאירופה

בין אם אתם יוצאים לטיול ראשון באירופה או לא, יש לא מעט גורמים שכדאי לקחת בחשבון עוד לפני הנסיעה עצמה. ביקור ביבשת מגוונת, עם שפות, מנהגים ותרבויות שונות, דורש הכנה מראש. כדאי לקחת בחשבון איך לבנות את מסלול הטיול, כיצד למצוא את המלונות/אכסניות המתאימות, מה אפשרויות התחבורה העומדות לפניכם וכמובן איך לארגן הכל וגם להישאר בתוך מסגרת התקציב.

אירופה עצומה ומנעד האפשרויות בה אינסופיות ומתאימות לכל גיל וכל כיס. גם אם אתה התייר הרגוע והזורם ביותר, ישנו דבר אחד שעליך לקחת בחשבון – גם אם יש לך את כל הזמן שבעולם – וזה כמה זמן מותר להישאר באירופה, כלומר במדינות שנגן.

כמה זמן מותר לבקר באירופה נכון להיום?

לאדם שאינו אזרח אירופאי, ביקור באירופה, כולל אזור שנגן שעליו יחול בקרוב ה-ETIAS, מוגבל ל90 יום בלבד. 90 יום אלו לא צריכים להיות רצופים אלא יכולים להתפרס על תקופה של 6 חודשים. מי שעובר על החוק ומנסה להישאר מעבר לתקופה זו צפוי לקנס, גירוש ויתכן אף איסור עתידי לחזור ולבקר במדינות אלה.

במקרים יוצאי דופן וחריגים מאוד ניתן לבקש הארכת שהייה אך נאמר שהסיכוי לאישור קלוש. אם אינך מסוגל להוכיח כי עליך לעבור הליך רפואי, להשתתף בלוויה או שבמדינת מוצא שלך אירע אירוע שמונע אפשרות שיבתך, כנראה שאין טעם לנסות ולהאריך את השהות. הגבלת ה-90 יום תקפה לכל מי שאינו בעל אזרחות אירופאית, כולל אזרחי בריטניה וכל מדינה שאינה באיחוד האירופאי.

ההשלכות על אירופה בעקבות ה-ETIAS החל מ2025

באופן עקרוני ההכרח להוציא ויזה לאירופה הקרויה גם ETIAS לא משנה כמה זמן מותר לשהות באירופה. בכל מקרה יש למבקרים 90 יום שניתן לפרוס על פני 6 חודשים. הויזה תהיה תקפה ל3 שנים מיום הנפקתה ויש לה כמה וכמה יתרונות על פני ההתנהלות של רשויות משמר הגבולות הנוכחיות. למשל:

עכשיו אחרי החלת ה-ETIAS
משך זמן מותר לביקור באירופה למי שאינו אזרח – 90 יום על פני 6 חודשים משך זמן מותר לביקור באירופה למי שאינו אזרח – 90 יום על פני 6 חודשים
המתנה ממושכת לבדיקות מסמכים, כולל בדיקות ידניות בעת כניסה למדינה חדשה זמני המתנה מקוצרים והליכים ממוחשבים מתקדמים
אין צורך בויזה בביקור באירופה חובה להוציא את ה-ETIAS שהינו תהליך פשוט, קצר וזול יחסית

כפי שניתן לראות מהטבלה, ה-ETIAS לא משנה את החוקים, הוא אמצעי ניהול שמקל על הרשויות לאכוף אותן בצורה שמיטיבה ומקלה על תהליך הכניסה לאירופה.

איך בכל זאת ניתן לעקוף את חוק מגבלת ה90 יום?

כפי שהוזכר למעלה השהייה באירופה באופן לא חוקי נושאת בחובה סיכון מיותר. אז איך בכל זאת נשארים באירופה מעבר לזמן המותר לפי החוק? למעשה זו שאלה פשוטה מאוד- שאלפי צעירים רבים מכל העולם, שאין להם כל רצון ברישום פלילי מתחבטים בה. נקודת הפתיחה חייבת להיות בהבנה שאחרי 90 יום עליך לעזוב, אבל כעבור 90 יום נוספים אתה רשאי לחזור שוב והספירה מתחילה מחדש.

10 שיטות לעקוף את איסור השהייה

  1. כפי שכתוב למעלה הדרך הכי פשוטה היא כמובן להסתכל על זה כשלושה חודשים (90 יום) במדינות שנגן ואז הפסקה של שלושה חודשים ואז לחזור למדינות שנגן. בין היתר ניתן לטייל בזמן ההמתנה במדינות רבות כמו רומניה, מולדובה, אירלנד, אנגליה, טורקיה, אלבניה או אוקראינה. דרך זו מתאימה למי שרוצה טיול ממש ולא שהייה ממושכת באותו מקום.
  2. אם זאת לא האפשרות הקוסמת לכם, תמיד אפשר להוציא ויזת סטודנט. ניתן להירשם כתלמיד לקורסים או אפילו להירשם לאוניברסיטה. כמובן שכל זה עולה כסף, אך אם התקבלת לאוניברסיטה ניתן גם להוציא אישור עבודה. כך ניתן גם לחיות באירופה וגם לעבוד בה באופן חוקי. יתר על כן, במספר מדינות אירופאיות ניתן ללמוד באוניברסיטה ללא שכר לימוד כלל!
  3. קיימת "ויזת נסיעת עבודה" המיועדת לתיירים צעירים הרוצים לטייל וגם לעבוד. אפשר להוציא ויזה כזו לשנה וישראל דווקא מצויה ברשימת המדינות עבורן זה ניתן. לתיירים יש אפשרות למצוא עבודות שלא בהכרח דורשות ותק או שנות כמו לימוד שפות או עבודת או פר. יש לקחת בחשבון שזה מיועד למי שטרם מלאו לו 30 וגם שוויזה כזו לא תאפשר עבודה באף מדינה מלבד זו בה נופקה, כלומר, זו ויזה מוגבלת ושיש להקפיד ולחדש.
  4. ישנן מדינות בתוך מדינות שנגן המעניקות "ויזת תייר" זה תהליך מעט ממושך המצריך ביקור בקונסוליה. צרפת, שוודיה וספרד למשל מאפשרות שהייה של עד שנה, אך כל מדינה מבקשת הוכחות שונות בין אם הוכחות תעסוקה או מסמכים המורים על מצב בריאות תקין.
  5. לאחרונה נוספה אפשרות נוספת להוצאת ויזה במדינות מספר, כגון גרמניה, אסטוניה ואיסלנד ועוד מספר לא מבוטל של מדינות, שנקראת ויזת "פרילנסר" או "ויזת נווד דיגיטלי" שמתבססת על כך שאנשים רבים עובדים דרך המחשב ולפיכך יכולים לעבוד מכל מקום. ויזה זו ניתנת להארכה עד 3 שנים כל עוד ניתן להוכיח שהעסק שלך קיים. אפשרות זו נהייתה פופולרית מאז הקורונה.
  6. ישנן מגוון אפשרויות של שהייה באירופה לצורך התנדבות. ישנם מקומות שמחפשים פועלים לעונות קטיף כשהשכר הוא מקום מגורים. כדאי לבדוק אפשרויות כאלה ואילו מסמכים נדרשים עבורם.
  7. ישנן תוכניות של ארגונים ללא רווח של "חילופי תרבות" בהן צעירים באים להתארח אצל משפחות. יש למשל תכנית בה עבור לימוד אנגלית במשך 15 שעות שבועיות מקבלים חדר ותקציב למחייה.
  8. מובן שאפשר לקבל אישור להישאר באירופה ע"י התאהבות באירופאי ונישואין. ישנן גם מדינות שאם אתה חי עם אזרח אירופאי מעל זמן מסוים, אתה יכול להוציא ויזה שתאפשר לך להישאר.
  9. ישנן כמה מדינות מתוך מדינות השנגן, כמו אוסטריה או הונגריה שאם אתה רוכש בהן בית או נחלה אתה מקבל ויזה. כמובן שיש לקחת בחשבון שזו הוצאה של מאות אלפי שקלים, ותהליך ממושך ומורכב.
  10. מדינות שונות באירופה מעניקות אזרחות ע"פ הוכחה לעץ משפחתי מקומי. יש כמובן לקחת בחשבון שלכל מדינה כללים משלה וזה עשוי להיות תהליך ממושך.

המסע לאירופה, טיפ אחרון

באופן כללי, כפי שצוין למעלה יש מקרים חריגים ויוצאים מהכלל כמו סיבות אישיות או הומניטריות בהם ניתן לבקש הארכה לשהות, אך יש כמה דברים שתמיד נכונים בבואך להאריך את הויזה. מה שבטוח, כדאי לבוא עם ידע מראש, עם מסמכים מעודכנים והרבה סבלנות.

אם ניתן להעריך בהכללה גסה לגבי יבשת עצומה הכוללת בתוכה ערב רב של בני אדם, גישות ומנהגים, אולי ניתן לומר רק זאת למי ששוקל לשהות באירופה לזמן ארוך – באירופה מעריכים את מי ששומר על החוק, מרוויח את לחמו ביושר וברצף ומכבד את תרבות ובני המקום.

למאמר: שהייה באירופה מעל ל-3 חודשים

חזרה לחלק ספציפי במאמר
שתפו את המאמר
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
תמונה של ויזה לאירופה ETIAS
ויזה לאירופה ETIAS
אתר זה, מטרתו להעביר לישראלים מידע עדכני ומפורט אודות ETIAS, אזור שנגן, וכל דבר הקשור בדרישות המתחדשות לתהליך הכניסה לאירופה. באתר זה עוקבים אחר כלל ההתפתחויות בתחום הויזות, הדרכונים ומגוון סוגי האשרות שהייה באמצעות המדיות השונות. צוות המחקר שלנו מורכב מאנשים עם רקע והבנה פורמלית בתחום המעבר בין מדינות שיודעים לדלות את הפרטים החיוניים להבנת תמונת המצב המשתנה בגבולות אירופה מתוך החומר המתפרסם באתרי החדשות המגוונים. היכולת להרכיב תמונה נהירה וברורה של המצב, ולנסח את הממצאים בכתב באופן פשוט והחד משמעי, נסמכת על מחקר מתמשך ואינטנסיבי.