טיול עם תינוק באירופה – המדריך המלא

טיוך באירופה עם תינוק

טיול בחו"ל עם תינוק עלולה להיות מאתגרת להורים רבים. עם זאת, אין צורך לחכות עד שהתינוק יגדל כדי לנסוע לאירופה. תכנון מקדים והיערכות נכונה יכולים להקל על הטרחה שבנסיעה עם תינוק לחו"ל ואף לגרום לטיול להיות מהנה וחווייתי לכולם. מדריך זה מספק 11 טיפים ושיקולים שעליכם לקחת בחשבון לפני חופשה באירופה עם תינוק.

1. חשבו היטב על היעד שלכם

בחרו מראש ביעד שידוע כידידותי לתינוקות, כמו למשל דרום צרפת ואנטיב. קחו בחשבון את האווירה ביעד – שיהיה נעים ונינוח, ושיהיה קל לטיול עם עגלת תינוק. בדרך כלל בערים הגדולות יש יותר מה לראות ולעשות, אבל נסיעה ברכבת התחתית או באוטובוסים עם עגלת תינוק עלולה להיות חוויה מלחיצה ולא נוחה כלל.

ערים כמו אמסטרדם או זלצבורג וסביבתן הן ערים מושלמות לטיול עם תינוק באירופה בזכות האווירה השלווה והרחובות הנעימים לניווט עם עגלה. שהייה באותו מקום לינה למשך שלושת או ארבעת ימי החופשה הראשונים שלכם, לפחות, יכול גם להקל עליכם. בסיס קבוע למשך כמה ימים יאפשר לכולם מספיק זמן להתאקלם לסביבה השונה. זכרו לא "לדחוס" יותר מדי פעילויות בתכנון הלו"ז שלכם – אפשרו לעצמכם זמן להירגע ולהנות מהסיטואציה החדשה בלי להיות לחוצים על להספיק דברים.

2. תארזו בחוכמה

כאשר אתם מטיילים עם תינוק חשוב להתכונן מבעוד מועד לכל סיטואציה אפשרית ובהתאם להביא איתכם כל מה שתצטרכו במהלך הטיסה והטיול עצמו. למשל – תביאו איתכם ערכת עזרה ראשונה קטנה ומלאי מספק של מגבונים, חיתולים ואוכל בהישג יד. ודאו גם שהפלאפון הנייד שלכם טעון במלואו למקרה חירום.

עגלה יציבה שניתנת לקיפול היא חיונית. עגלה טובה היא השקעה משתלמת – תוכלו להעמיס אותה בכל החפצים הנדרשים, להסתובב איתה כל היום ללא מאמץ, ולקפל אותה בקלות ובזריזות במקרה הצורך (ויהיו המון מקרים כאלו). אתם לא רוצים להיתקע באמצע הרכבת התחתית עם עגלה מתפרקת, זה לחץ מיותר ששווה להימנע ממנו.

3. זכרו לבקש חדר שמותאם לתינוק

החיים שלכם יהיו הרבה יותר קלים אם המלון שלכם יהיה ידידותי לתינוקות. ודאו לפני ההזמנה שיש מעלית במלון שלכם, או שהחדר שלכם בקומת הקרקע. אין דבר מעיק יותר מלחזור מיום טיול ארוך ואז להעלות את עגלת התינוק שלכם בגרם מדרגות תלול. זכרו לבקש בעת ההזמנה עריסה לתינוק וכיסא מוגבה לארוחת הבוקר. בדקו את גודל החדר שהזמנתם, כדי לוודא שיהיה לכם מספיק מרחב לשים את העריסה וגם שישאר לכם מרחב נוח לתנועה חופשית בחדר. סוויטה עם מרפסת תתן לכם אפשרות מצוינת לנוח בנעימים כשהתינוק ישן.

4. בדקו אם אתם זכאים לעריסת תינוק בטיסה

תלוי במטוס ובגיל התינוק שלכם, ייתכן ותהיו זכאים לכיסא עם עריסת תינוק. לעתים חברות התעופה נותנות מושבים אלו (שהם מרווחים ונוחים יותר, יחסית) עם עריסת התינוק ללא תוספת תשלום.

במקרה שלא ראיתם בעבר – הכסאות הללו נמצאים מאחורי "קיר" בטיסה (זאת אומרת שלא תהיה מולכם שורת מושבים נוספת) והעריסה נשלפת מתוך הקיר. ייתכן וחברות התעופה ישאלו מה המשקל של התינוק שלכם לפני העלייה למטוס כדי לוודא שהעריסה אכן מותאמת לתינוק שלכם. דעו שלא בכל מטוס יש את העריסות הללו, במיוחד לא בטיסות הקצרות יחסית לאירופה, ולכן כדאי לוודא לפני. זכרו גם שייתכן וסוג המטוס ישתנה ברגע האחרון ולכן תהיו מוכנים לכל סיטואציה.

אם אתם עומדים בתנאים שחברת התעופה הציבה לעריסת תינוק – ודאו שבקשתכם לעריסה נקלטה בעת הזמנת כרטיס הטיסה שלכם וגם במעמד הצ'ק אין בשדה התעופה.

5. תתכננו לו"ז גמיש ורגוע

האם אי פעם קרה לכם שהגעתם סוף סוף לחופשה, ואז פתאום קלטתם כמה רע אתם מרגישים? ביום כזה, אפילו ההתרגשות שסוף סוף הגעתם ליעד שכל כך חלמתם עליו לא יוכל לפצות על העייפות, הפנים הנפוחות והתחושה הכללית של התייבשות ובלבול מהטיסה. תוסיפו לזה תינוק נסער, ואתם עומדים בפני יום לא פשוט בכלל.

הימנעו ממצבים מלחיצים על ידי כך שלא תיצרו לו"ז גדוש ומלא בפעילויות. אל תצפו להספיק יותר מדי בחופשה באירופה עם תינוק. בלו את הזמן בשוטטות איטית בסביבה הקרובה למלון, תספגו עם האווירה הנעימה עם בן/בת הזוג בנינוחות ובשלווה ואפשרו לכם לחוות חופשה אמיתית ורגועה.

6. שקלו לשכור רכב

השכרת רכב במהלך טיול באירופה עם תינוק היא אפשרות נהדרת להורים צעירים. גישה לרכב שכור תעניק לכם גמישות רבה יותר לתכנן את לוח הזמנים שלכם כרצונכם, ותאפשר ביקורים במקומות שקשה להגיע אליהם עם תחבורה ציבורית. בנוסף, הנסיעה ברכב תאפשר לכם לצאת מהערים העמוסות ולהנות מהשקט והשלווה של הטבע ברחבי אירופה.

אם אתם משכירים רכב, בקשו כבר בהזמנה להוסיף כיסא תינוק (אלא אם אתם מביאים את הכיסא שלכם) – סוכנויות הרכב לא מחזיקות כסאות תינוק רבים ולעתים נגמר להם.

7. תשקלו להזמין דירה במקום מלון

לינה עם תינוק, או ילד קטן, באותו החדר למשך כמה ימים ברצף לא מתאים לכולם. לרוב, החדרים במלונות האירופאיים קטנים מאוד וברגע שהתינוק ילך לישון אתם תאלצו להתגנב מסביבו כדי לא להעיר אותו. לא נשמע כמו חופשה אידאלית.

השכרת דירה, במקום חדר במלון, תוכל לתת לכם יותר מרחב וגמישות. אם ילדכם ילך לישון בחדר השינה, תוכלו לנצל את הערב עם נטפליקס, טייק-אוואי ממסעדה ברחוב ובקבוק יין מקומי – בלי לחשוש מכל רחש ותזוזה שעלולה להעיר את התינוק שלכם.

8. היו מוכנים למחסור בשידות החתלה לתינוקות

לכל חלק בעולם יש את היתרונות והחסרונות שלו. העובדה שכמעט בכל שירותים ציבוריים בישראל יש חדר ייעודי עם שידת החתלה (או בתוך חדר השירותים של הנשים) זהו הישג לא מובן מאליו כלל. מבחינה זו ישראל מקדימה את רוב מדינות אירופה, ושידות החתלה לתינוקות זמינות כמעט בכל מקום.

למרבה הצער, אירופה עדיין לא הדביקה את הפער בנושא. שידות החתלה במרחבים הציבוריים באירופה עדיין נדירות יחסית, מה שמקשה על מטיילים עם תינוק באירופה. לרוב המסעדות והעסקים המקומיים הקטנים אין חדרי שירותים עם שידות החתלה. התכוננו למצבים כאלו מראש, ותשדלו לבקש עזרה מבעלי המסעדה בה אתם נמצאים כדי למנוע מצבים מביכים.

9. אל תניחו שבכל מקום יש מיזוג

בשל גילם של רבים מהמבנים במרכזי הערים באירופה, נוסף על תרבות כמעט אנטי-מזגנית מצד המקומיים, מיזוג האוויר אינו נפוץ ברחבי אירופה כמו שהוא ברור מאליו בישראל. בעוד מבוגרים רבים עלולים לסבול מהחום באירופה בגלל החוסר במיזוג אוויר, תינוקות עלולים לסבול עוד יותר. כאשר אתם מתכננים את הפעילות שלכם באותו היום, זכרו לעשות הפסקות רבות בצל או למצוא מראש מקומות שבוודאות יש בהם מיזוג אוויר. ניתן להיעזר באפליקציית Google Maps ולחפש "מיזוג אוויר" (Air-conditioned) כדי לראות אם בביקורות של מטיילים אחרים מופיעה התייחסות למזגן שיספק לכם הפוגה נחוצה מהחום הלוהט.

10. הזמינו מקום עם כיסא תינוק

כפי שכל הורה יודע, טיול עם תינוק יכול להיות מאוד מעייף. ישיבה בבית קפה או במסעדה יכולה לספק להורים ולתינוק הקלה מיידית והפסקה נחוצה מהטיול – במיוחד אם במסעדה יש ספסלים (כמו בדיינר אמריקאי) ולא כיסאות בודדים.

אם התינוק שלכם הגיע לשלב בו הוא אוהב להסתובב קצת ולשחק עם צעצועים – ישיבה במסעדה עם ספסל יכולה להיות מושלמת. פרסו שמיכה או מגבת קטנה ומעט צעצועים, וספקו מעין "מעקה בטיחות" אם תשבו ליד התינוק ותרימו את אחת הרגליים.

אם אתם מתכננים ללכת למסעדה, השתדלו תמיד להזמין מקום מראש ולציין שאתם מגיעים עם תינוק. כמובן שתזמינו מספיק זמן לפני שהתינוק שלכם נהיה רעב מדי.

נסו להימנע מזמני העומס של המסעדות. לדוגמא, הזמינו מקום לארוחת ערב מעט מוקדם יותר מהשעה הפופולרית – בעדיפות סביב 18:00-18:30. זה בדרך כלל מבטיח שהמסעדה תהיה פחות צפופה, יעזור לקבל שירות מהיר יותר וסביר להניח שהאווירה תהיה רגועה יותר.

11. אל תשכחו לבדוק את דרישות ויזת ETIAS

אם אתם לא מחזיקים בדרכון אירופאי, וברשותכם דרכון ישראלי בלבד, שימו לב שהחל משנת 2025 יש צורך בויזת ETIAS לאירופה. ויזת ETIAS מהווה מעין 'אישור נסיעה' למטיילים באירופה והינה חובה עבור ישראלים. ויזת ה-ETIAS נדרשת עבור כל הנוסעים, ללא קשר לגיל.

את טופס הכניסה לאירופה ניתן למלא בעמוד הבא.

דרישה נוספת שיש לזכור היא שבמהלך ביקורת הכניסה למדינה אירופאית עם תינוק עלולים לדרוש מההורים או האפוטרופוסים לספק ראיות לקשר, כגון אישור בכתב מהורה או אפוטרופוס חוקי. הדרישות הספציפיות עשויות להשתנות בין מדינה למדינה. רשימה מלאה של ההנחיות והדרישות העדכניות ביותר ניתן למצוא באתר האיחוד האירופי.

חזרה לחלק ספציפי במאמר
שתפו את המאמר
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of ויזה לאירופה ETIAS
ויזה לאירופה ETIAS
אתר זה, מטרתו להעביר לישראלים מידע עדכני ומפורט אודות ETIAS, אזור שנגן, וכל דבר הקשור בדרישות המתחדשות לתהליך הכניסה לאירופה. באתר זה עוקבים אחר כלל ההתפתחויות בתחום הויזות, הדרכונים ומגוון סוגי האשרות שהייה באמצעות המדיות השונות. צוות המחקר שלנו מורכב מאנשים עם רקע והבנה פורמלית בתחום המעבר בין מדינות שיודעים לדלות את הפרטים החיוניים להבנת תמונת המצב המשתנה בגבולות אירופה מתוך החומר המתפרסם באתרי החדשות המגוונים. היכולת להרכיב תמונה נהירה וברורה של המצב, ולנסח את הממצאים בכתב באופן פשוט והחד משמעי, נסמכת על מחקר מתמשך ואינטנסיבי.