ויזת בלו קארד לאירופה – מהי ומי זכאי להגיש בקשה?

בלו קארד לאירופה - כרטיס כחול

ויזת ה"בלו קארד" ('כרטיס כחול' באנגלית, כמו 'גרין קארד' האמריקאית) של האיחוד האירופי הוצגה לראשונה ב-2009, והיא מעניקה לאזרחים שאינם אירופאים את הזכות לעבור לאיחוד האירופי ולעבוד באופן חוקי. הויזה בדרך כלל מוענקת רק לאנשי מקצוע, מומחים בתחומם, ולא לעובדים "רגילים". מטרת הויזה היא למשוך אזרחים זרים בעלי כישורים גבוהים לעבוד במדינות האירופאיות.

פעם, הגשת מועמדות לויזה דרשה עמידה בחוקים נוקשים ביותר, אך לאור שינויים בחוקים בשנת 2021 הסטנדרטים הוקלו מעט וכעת יותר עובדים מיומנים יכולים לעמוד בתנאים לקבלת ויזת ה'כרטיס הכחול' ולעשות רילוקיישן לאירופה.

בלו קארד או ויזת עבודה?

לא כל אחד נחשב עובד מיומן, ולכן העמידה בסטנדרטים לויזת הבלו קארד האירופית היא קשה מאוד. האיחוד האירופי בוחן את כישוריו של האדם המבקש, מה מקצועו (והאם מקצוע זה מבוקש או לא), הוותק שלו במקצוע, סך ההכנסה שלו ועוד. ייתכן שהמבקש לא ייחשב מיומן מספיק לקבלת הבלו קארד, ואז יצטרך להגיש ויזת עבודה מסוג D. ויזות אלו זמינות בכל מדינות אירופה, חוץ מאשר אירלנד ודנמרק.

עוד גורם המקשה על קבלת ויזת הבלו קארד לאירופה הוא שלכל מדינה החברה באיחוד האירופי יש הגבלה משלה לגבי כמה ויזות בלו קארד ניתן לתת ובאילו מקצועות הם ניתנים כך שיוכלו להתאים לצרכי המדינה.

יש לציין כי ויזת ה-ETIAS שתיכנס לתוקף בסוף 2025 לא צפויה להשפיע על מדיניות הבלו קארד של כל מדינה, והחזקת ויזת ETIAS אינה קשורה למידת זכאותכם להגשת בלו קארד.

רק בעלי כישורים גבוהים דרושים

למרות שזה נראה מפלה, רק אנשים בעלי כישורים גבוהים, משכילים ומקצועיים בתחומם יכולים להגיש מועמדות לויזת הבלו קארד. ישראלים המעוניינים לגור ולעבוד באירופה יצטרכו להיות בעלי השכלה גבוהה עם ציונים מצוינים, הישגים בתחום ההתמקצעות שלהם וכמובן – מקצוע שנדרש במדינה אליה הם מגישים את מועמדותם. הסיבה לכך היא שבעזרת הבלו קארד המדינות הללו מעוניינות למשוך אליהן כוח אדם מיומן שיוכל לשפר את רמת הידע הקיימת במדינה.

מועמדים צעירים, שאינם בעלי ניסיון או ותק בתחומם, יכולים להגיש את ויזת הבלו קארד האירופית על סמך הישגיהם באקדמיה. ככלל, ניתן להגיש מועמדות במידה ויש לכם תואר אקדמי אחד, עם שלוש שנות לימוד לפחות, מטעם אוניברסיטה מוכרת או במידה ויש שלוש שנות ניסיון מקצועי בסביבת עבודה דומה.

תהליך הגשת בקשה לויזת הבלו קארד

יש לשלוח את בקשת הבלו קארד לרשות הרלוונטית במדינה אליה אתם מעוניינים להתקבל. מדינות מסוימות גובות עמלה עבור הגשת המועמדות, בעוד אחרות לא גובות, אך כולן פועלות על פי אותו נוהל הגשת הבקשה. המועמדים המעוניינים יידרשו לספק את האישורים הבאים:

  1. הוכחה להבטחת עבודה למשך שישה חודשים לפחות, כמו למשל בחוזה.
  2. הוכחה לכך שהמעסיק צפוי לתגמל את המועמד בשכר שגובהו לא פחות מ-1.5 משכר המינימום באותה המדינה.
  3. מסמך המאשר שלמועמד יש את כלל הכישורים הנדרשים.
  4. מסמכי נסיעה תקפים, כולל ויזת ETIAS הדרושה לישראלים על מנת להיכנס לאירופה מסוף 2025.
  5. הוכחה שנרכש ביטוח בריאות מתאים.

אי מסירה של כל המסמכים הדרושים, או במידה ולא ניתנה הוכחה מספקת למידת הניסיון והמומחיות במקצוע, עלולה לגרום לדחיית הבקשה.

בנוסף, מועמדים שאין ברשותם ויזת ETIAS תקפה עלולים להיחשב כסיכון ביטחוני ויסורבו לקבלת ויזת הבלו קארד.

תוקף ותנאי הויזה

תוקף ויזת ה"כרטיס הכחול" נעה בין שנה לארבע שנים, תלוי במדינה שאישרה את הויזה. בספרד למשל, הויזה תקפה לעשרה חודשים בלבד. בצרפת ובגרמניה הויזה תהיה תקפה לארבע שנים מלאות. לאחר אישור הויזה, המחזיק בבלו קארד ומשפחתו המצומצמת רשאים לעבור לגור במדינה שנתנה את הויזה. רק המחזיק בויזת הבלו קארד רשאי לעבוד במדינה בתקופה זו.
ויזת הבלו קארד מאפשרת מעבר חופשי בין כלל המדינות באיחוד האירופי למחזיק בויזה ולכל משפחתו.

אפשרויות נוספות לעבודה באירופה

בניגוד לאזרחים של האיחוד האירופי, שיכולים לעבוד בכל מדינה באיחוד ללא אישור מיוחד, ישראלים צריכים לבקש אישור המאפשר לעבוד במדינות האיחוד האירופי. מלבד הבלו קארד ישנן שתי אפשרויות נוספות בעלות מאפיינים שונים. שתיהן מתאימות לצרכים שונים ותלוי בסוג העבודה או הלימודים של המבקש ובזמן הדרוש.

האפשרויות הן:

  • ויזת ETIAS – ויזה זו צפויה להיכנס לתוקף באמצע 2025 והינה חובה עבור כל ישראלי המעוניין לנסוע לאירופה. ETIAS תכסה חופשות קצרות בעיקר, אך היא אידאלית גם לאנשי עסקים המבקרים באירופה לפגישות עסקיות, כנסים, תערוכות וכו'.
  • ויזת נוודות דיגיטלית – מספר מדינות באיחוד האירופי מנפיקות לישראלים ויזת נוודות דיגיטלית אשר מאפשרת שהות ארוכה. לכל מדינה שמנפיקה את הויזה יש תנאים שונים, אך הבסיס זהה – העבודה של המבקש מתבצעת דרך האינטרנט והיא אינה מאפשרת עבודה בחברה כלשהי באיחוד האירופי. עם זאת, במדינות מסוימות בעלי ויזת נוודות דיגיטלית רשאים גם להתקבל לעבודה לטווח קצר במדינה שנתנה את הויזה.

ויזת הבלו קארד לאירופה – בקצרה

ישראלים רבים מעוניינים ברילוקיישן, לתקופה קצרה או ארוכה, לאיחוד האירופי. ויזת הבלו קארד מאפשרת לאנשי מקצוע ובוגרי אוניברסיטאות שהם מומחים בתחומם הזדמנות לקדם את הקריירה שלהם גם באירופה. בדומה לגרין קארד האמריקאי, הבלו קארד לאירופה מאפשר לגור ולעבוד במדינה שנתנה את הויזה למשך תקופת הזכאות (בין שנה לארבע שנים).

ויזת הבלו קארד נועדה למשוך לאירופה אקדמאים ואנשי עסקים מובילים בתחומם למדינה שבה יש מחסור במומחיות בתחום הרלוונטי. ויזה זו לא מתאימה למי שמחפש עבודה לטווח קצר במדינות האיחוד האירופי, ועבור ישראלים רבים ייתכן שויזת הנוודות הדיגיטלית היא אופציה מתאימה יותר. ויזת הבלו קארד היא קשה להשגה כיוון והסטנדרטים הנדרשים לקבלתה גבוהים מאוד, אך היא אופציה שחשוב להכיר אם אתם שוקלים רילוקיישן לאירופה.

חזרה לחלק ספציפי במאמר
שתפו את המאמר
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of ויזה לאירופה ETIAS
ויזה לאירופה ETIAS
אתר זה, מטרתו להעביר לישראלים מידע עדכני ומפורט אודות ETIAS, אזור שנגן, וכל דבר הקשור בדרישות המתחדשות לתהליך הכניסה לאירופה. באתר זה עוקבים אחר כלל ההתפתחויות בתחום הויזות, הדרכונים ומגוון סוגי האשרות שהייה באמצעות המדיות השונות. צוות המחקר שלנו מורכב מאנשים עם רקע והבנה פורמלית בתחום המעבר בין מדינות שיודעים לדלות את הפרטים החיוניים להבנת תמונת המצב המשתנה בגבולות אירופה מתוך החומר המתפרסם באתרי החדשות המגוונים. היכולת להרכיב תמונה נהירה וברורה של המצב, ולנסח את הממצאים בכתב באופן פשוט והחד משמעי, נסמכת על מחקר מתמשך ואינטנסיבי.