שהייה באירופה מעל ל 90 יום

שהייה באירופה מעל 90 יום

לא מעט ישראלים מעוניינים לטוס לאירופה לתקופה ארוכה, אך חשוב לדעת כי קיימת מגבלת שהייה של עד 90 יום בכל חצי שנה בכל המדינות השייכות לאזור שנגן. אזור שנגן כולל כמעט 30 מדינות, שחתמו על אמנת שנגן והסכימו על מעבר חופשי ביניהן ללא צורך בביקורת גבולות.

מדינות החברות באמנת שנגן הן: אוסטריה, הרפובליקה הצ'כית, דנמרק, פינלנד, יוון, גרמניה, צרפת, לטביה, לוקסמבורג, הולנד, פורטוגל, ספרד, שוודיה, סלובניה, אסטוניה, איטליה, ליטא, פולין, בלגיה, סלובקיה, הונגריה, מלטה, שוויץ, ליכטנשטיין, קפריסין, בולגריה, רומניה, איסלנד ונורבגיה.

תושבי המדינות האלו יכולים לנוע באופן חופשי בין המדינות החברות באמנה, ללא שום צורך להציג מסמכים או לעבור ביקורת גבולות. אך תיירים שאינם תושבים או אזרחים של אחת המדינות החברות באמנה, רשאים להיכנס לאזור שנגן לתקופה מוגבלת של 90 יום בלבד בכל חצי שנה.

מה חשוב לדעת לגבי שהייה באירופה מעל ל- 90 יום?

נכון להיום כמעט כולם יכולים להיכנס לאזור שנגן ללא שום צורך בהוצאת ויזה. ברגע שנוחתים במדינה ומגיעים לביקורת גבולות, הפקיד מחתים את הדרכון בחותמת המעידה על תאריך ההגעה שלכם לאירופה. מאותו הרגע השעון מתחיל לתקתק ויש לכם בסך הכול 90 יום לשהות במדינות שנגן במשך 180 הימים הקרובים (לקראת שנת 2025 יוזמת ה- ETIAS תכנס לתוקף ונדרש להגיש בקשה לוויזה).

כתוצאה מכך, לא מעט אנשים שמסתובבים בעולם לאורך תקופות ארוכות, בוחרים לנצל את הזמן על מנת לבקר במדינות אירופה שאינן חברות באמנת שנגן, כמו למשל, בולגריה ורומניה. אך מי שמעוניין להישאר במדינות שנגן למשך תקופה העולה על 90 יום, חייב לעשות זאת בצורה נבונה וחוקית בלבד, אחרת הוא מסתכן באיסור כניסה למדינות שנגן למשך תקופה ארוכה.

יש לציין כי תקופת השהייה במדינות שנגן לא חייבת להיות רציפה, אך הספירה מתחילה מהכניסה הראשונית לאחת ממדינות שנגן. לאחר מכן, יש לכם את האפשרות לשהות באחת מהמדינות החתומות על האמנה למשך 90 יום במצטבר לאורך תקופה של 180 ימים. ניתן לצאת ולהיכנס מהמדינות השונות או להישאר באופן רציף.

למאמר המלא: כמה זמן מותר לשהות באירופה?

מעוניינים לשהות באירופה מעל ל- 90 יום? זאת הדרך לעשות זאת נכון

חשוב לציין כי מדינות שאינן חתומות על אמנת שנגן מאפשרות לא פעם חוקי שהייה גמישים יותר, למשל בריטניה מספקת שהייה של עד 180 ימים בכל שנה קלנדרית ואילו פולין מאפשרת לישראלים שהייה של שנה שלמה. כמו כן, מדינות נוספות כגון מולדובה, קרואטיה, אירלנד ואוקראינה מאפשרות שהייה של עד 60 או 90 יום, לכן ניתן לגוון בין השהייה במדינות האלו לבין השהייה במדינות שנגן.

החוכמה היא כמובן לתכנן נכון את הזמנים שלכם, על מנת לא להתבלבל ולא לעבור את המכסה המותרת בכל אחת מהמדינות השונות. כדאי לציין כי מי שמעוניין לשהות יום מ- 90 יום במדינות שנגן, יכול לעשות זאת באמצעות הוצאת ויזת עבודה אך חשוב להדגיש כי לכל מדינה יש את החוקים שלה לגבי ויזות עבודה, לכן מומלץ לבקר בשגרירות המדינה שתרצו ולבדוק את כל הדקויות הקשורות לעניין.

טיפים נוספים עבור מי שמעוניין לשהות באירופה מעל ל- 90 יום

אופציה נוספת היא לנסות לקבל אשרת שהייה לטווח ארוך, אך מדובר על תהליך מסורבל ולא פשוט, הדורש לא מעט התמדה וסבלנות. ישנן מדינות שכמעט בלתי אפשרי לקבל בהן אשרת שהייה לטווח הארוך ואילו מדינות אחרות מספקות את האשרה בקלות רבה יותר. למשל, צרפת נחשבת למדינה שיחסית פשוט לקבל ממנה אשרת שהייה לטווח הארוך, אך תהליך הבקשה נמשך כחודש ובסופו ניתן לקבל אשרת שהייה של שנה בצרפת. כמו כן, כדאי לדעת כי גם שבדיה מאפשרת אשרת שהייה לטווח של שנה, אך מדובר על תהליך ארוך שיכול לקחת עד 8 חודשים.

מעבר לכך, כדאי לדעת כי ישנן אופציות נוספות להישאר באירופה מעל ל- 90 יום, כמו למשל במקרים של סטודנטים שהצליחו להוציא ויזת סטודנט. מספיק לשלם על קורס באוניברסיטה מוכרת, על מנת לקבל כמעט באופן אוטומטי את ויזת הסטודנט הנכספת.

לסיכום, ניתן למצוא לא מעט דרכים להישאר באירופה מעל ל- 90 יום, אך מדובר בתהליכים הדורשים זמן וסבלנות. חשוב להכיר את החוקים והתקנות של המדינה המעניינת אתכם, מאחר והם משתנים ממדינה אחת לאחרת.

חזרה לחלק ספציפי במאמר
שתפו את המאמר
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of ויזה לאירופה ETIAS
ויזה לאירופה ETIAS
אתר זה, מטרתו להעביר לישראלים מידע עדכני ומפורט אודות ETIAS, אזור שנגן, וכל דבר הקשור בדרישות המתחדשות לתהליך הכניסה לאירופה. באתר זה עוקבים אחר כלל ההתפתחויות בתחום הויזות, הדרכונים ומגוון סוגי האשרות שהייה באמצעות המדיות השונות. צוות המחקר שלנו מורכב מאנשים עם רקע והבנה פורמלית בתחום המעבר בין מדינות שיודעים לדלות את הפרטים החיוניים להבנת תמונת המצב המשתנה בגבולות אירופה מתוך החומר המתפרסם באתרי החדשות המגוונים. היכולת להרכיב תמונה נהירה וברורה של המצב, ולנסח את הממצאים בכתב באופן פשוט והחד משמעי, נסמכת על מחקר מתמשך ואינטנסיבי.