דגל פולין

ויזה לפולין

ויזה לפולין - סקירה כללית של המדינה

מחפשים מידע על כניסת ישראלים לפולין? המשיכו לקרוא…

פולין הצטרפה לאיחוד האירופי בשנת 2004 ולאזור שנגן בשנת 2007. פולין תומכת בפיתוח מערכות מתקדמות שמאפשרות זיהוי במטרה ליישם מדיניות קפדנית ולעקוב אחר הנכנסים והיוצאים ממדינות האיחוד האירופאי ואזור שנגן ולכן הובילה לשימוש במערכות מתקדמות: ETIAS ומערכת כניסה ויציאה.

מי צריך ויזה לפולין?

החל משנת 2024 יהיה כל אדם שמעוניין להיכנס לשטחה של פולין לקבל אישור מעבר ולשלם עבור ויזה לפולין אגרה סמלית, כאשר יינתנו פטורים מתשלום אגרה סמלית לילדים מתחת לגיל 18 ולמבוגרים מעל גיל 70. תוקפו של האישור הינו 3 שנים.

נוסעים ממדינות שפטורות מוויזה ומחזיקים באישור יוכלו להיכנס לשטח שנגן ללא צורך במסמכי נסיעה אחרים.

תקופת השהייה המרבית באיחוד האירופי היא 90 ימים בפרק זמן רציף של 180 ימים. אם המטייל מעוניין לשהות זמן ארוך יותר באזור שנגן, יהיה עליו להחזיק בויזה.

תיירות

לאחר הוצאת ויזת תייר לפולין, כל שנותר הוא להכיר את התיירות שיש למדינה להציע. אתר חשוב מאוד בפולין הוא המוזיאון היהודי. במוזיאון ניתן ללמוד על הקהילה היהודית בפולין. המוזיאון הוקם במקום שבו עמד הגטו היהודי והושקעו בו 70 מיליון דולר. במוזיאון ניתן לצפות בתערוכת קבע שמורכבת משמונה גלריות מעניינות.

כמו כן, כדאי לבקר במוזיאון של מארי קירי, מוזיאון ששוכן בבית שבו גדלה המדענית הגדולה. המדענית הידועה זכתה פעמיים בפרס נובל: הפרס הראשון ניתן לה בשנת 1903 בשל מחקר שערכה על תופעת הקרינה והפרס השני ניתן לה בשנת 1911 על גילוי הפולוניום והרדיום ועל חקר הרדיום.

מוזיאון נוסף בו כדאי לבקר הוא מוזיאון של פרדריק שופן. במוזיאון האינטראקטיבי ניתן ללמוד על חייו ויצירותיו של המלחין ועל התקופה הרומנטית.

כמו כן, מומלץ לבקר במוזיאון מרד ורשה. המוזיאון מוקדש למרד שהתרחש בשנת 1944. המוזיאון נותן חסות למחקרים על ההיסטוריה, הרכוש ותולדות ההתקוממות של המחתרת.

כניסה לפולין לישראלים

בורשה – הבירה הלאומית ניתן ליהנות מחיי לילה ובקראקוב כדאי לבקר בטירת וואוול, שנבנתה עבור מלך פולין קז'ימייז' השלישי.

בפולין ניתן למצוא גם אתרי נופש שנמצאים לאורכו של קו החוף הבלטי, אתרי הנופש מפורסמים בטירת מלבורק ועיר הנמל גדנסק. בדרום – בהרי הטטרה, ניתן ליהנות מסקי וטרקים.

מזג האוויר בפולין הינו קר מאוד בחורף וחם בקיץ. בעונת החורף עשוי לרדת שלג ובקיץ חם ויבש, כך שלתיירים שמגיעים לפולין בעונת הקיץ מומלץ להצטייד בבגדים קלים, אך לכלול בציוד גם בגד עליון חם. במהלך החורף יש להצטייד במעיל חם ואטום.

אז אם תהיתם מי צריך ויזה לפולין, אנחנו משוכנעים שלאחר שקראתם כאן – דעתכם השתנתה לגמרי. הכניסה לפולין לישראלים מכל הסיבות לעיל היא מאוד פופולארית.

אמצעי תחבורה בפולין

נמל התעופה הבינלאומי – פרדריק שופן (Warsaw Chopin), הוא שדה התעופה הבינלאומי הנמצא ברובע אוקנציה בדרום העיר ורשה. קוד IATA (ארגון חברות התעופה הבינלאומי) הוא WAW‏‏. שדה התעופה ממוקם במרחק של כ-10 ק"מ ממרכז העיר. ישנם נמלי תעופה נוספים בערים השונות ובניהם לך ולנסה שנמצא בגדנסק, קאטוביצה שנמצא בכפר פיז'וביצה, נמל התעופה הבינלאומי קרקוב יוחנן פאולוס שנמצא ליד העיר קראקוב ונמל התעופה קופרניקוס-ורוצלב שנמצא ליד העיר ורוצלב.

ויזה לפולין תאפשר כניסה ויציאה מהמדינה, אך כמובן שמומלץ להכיר את אמצעי התחבורה המרכזיים בתוך המדינה:

נעשה שימוש רב ברכבות, אוטובוסים ורכבים פרטיים. רכבים פרטיים ניתן לשכור דרך חברות שונות. נסיעה ברכבות הינה דרך מקובלת להתניידות במדינה, כאשר ברוב המקרים נקודת המוצא היא מוורשה – ממנה ניתן להגיע אל ערים שונות, ביניהן: גדסנק, קראקוב, קטוביץ', ביאליסטוק וערים נוספות. ניתן לנסוע ברכבות גם עם ציוד רב ולאחסן אותו ברכבת. במידה שמעוניינים להגיע לאזורים נידחים יותר, כדאי להיעזר באוטובוסים.

אמצעי תחבורה בפולין

שגרירות ישראל בפולין

כתובת: EMBASSY UL. KRZYWICKIEGO 24, WARSZAWA 02-078 WARSAW

טלפון: 00-48-22-5970500

*מומלץ להתעדכן בשעות פעילות של השגרירות באתר הרשמי.

על פולין

עיר הבירה: ורשה
שפות: פולנית
שטח: 312,679 קמ"ר
אוכלוסייה: 38,500,000
אזור זמן:UTC/GMT + 1
מטבע: Zloty
קוד חיוג בינלאומי: 48+
שקע חשמלי: אירופאי דו פינים C
פינים צרפתיים E

התראה על ה-ETIAS

אני רוצה לקבל התראה כשטופס אשרת הכניסה לפולין – ETIAS יהיה זמין.