ויזה לקפריסין

החל משנת 2024 תיכנס לתוקפה יוזמת ה-ETIAS, אשר לפיה תתאפשר כניסה לקפריסין לישראלים רק לאחר הוצאת ויזה לקפריסין. רוצים להתחיל לתכנן את החופשה האקזוטית הבאה שלכם? היכנסו ומלאו טופס הכניסה.

דגל קפריסין ומפת קפריסין

תהליך הוצאת ויזה לקפריסין

שלב 1
מילוי טופס
ה-ETIAS
שלב 2
שליחה
ותשלום האגרה
שלב 3
קבלת התשובה
למייל
שלב 4
כניסה
לקפריסין

כניסה לקפריסין לישראלים

בתקופה האחרונה אנחנו נתקלים לא מעט בשאלה האם צריך ויזה לקפריסין? אז החלטנו לעשות לכם סדר בבלגן ולכתוב עבורכם מדריך מקיף אודות ויזה לקפריסין לישראלים, קדימה בואו נצא לדרך!

אשרת ה-ETIAS הנקראת גם ויזה לקפריסין לישראלים – תיכנס לתוקפה החל משנת 2024. על פי אישור כניסה לקפריסין, הישראלים שמתכננים ביקור במדינה עקב מטרות עסקיות או תיירותיות יצטרכו למלא טופס כניסה לקפריסין ולעמוד בתנאי הכניסה שנקבעו על ידי הרשויות, בכדי לקבל ויזה.

אחת מהדרישות העיקריות לקבלת הוויזה היא, כניסה לקפריסין עם דרכון ישראלי בתוקף. על תוקף הדרכון להיות לפחות 90 יום לאחר תאריך היציאה מהמדינה. כמו כן, אישור כניסה לקפריסין מעניק לנכנסים לשטחה, אשרת שהייה של שלושה חודשים לכל היותר בפרק זמן של עד שישה חודשים במצטבר.

יש לקחת בחשבון, במסגרת הוצאת הוויזה, הרשויות בקפריסין עשויות לדרוש מכם להציג הוכחות ואסמכתאות כמו: הזמנה לאירוע עסקי, הזמנת חדר במלון, כרטיס הטיסה, ביטוח נסיעות לחו"ל, כספים ועוד, המעידות אודות מטרת הביקור שלכם בקפריסין.

הליך ביורוקרטי פשוט

על אף שתהליך הוצאת הוויזה נשמע מורכב, למעשה מדובר בהליך ביורוקרטי פשוט שנועד ליצור סדר בין הגבולות של מדינות באיחוד האירופי, לנהל ביעילות את אופן הכניסה לקפריסין ולמנוע הסתננות, גניבת זהות והגירה בלתי חוקית למדינה.

בכל אופן, טרם מילוי טופס כניסה, חשוב להתעדכן בנוגע לתנאי הכניסה לקפריסין לישראלים. דרישות הכניסה מתעדכנות חדשות לבקרים – לכן חשוב לבדוק היטב מהן ההנחיות העדכניות שנקבעו על ידי הרשויות.
הוצאת ויזה לקפריסין לישראלים מקנה לכם את האפשרות לטייל ללא קשיים או עיכובים במעברי הגבולות ברחבי מדינות שנגן והאיחוד האירופי. אז אם אתם מתכננים טיול בקפריסין בשנת 2024, תצטרכו למלא אשרת כניסה בעבור כל אחד

מן הנוסעים, לשלם את האגרה בגין הבקשה לוויזה ולהמתין לאישורה.
ברוב המקרים, אישור כניסה לקפריסין יינתן במהרה, ללא שום עיכוב או קושי. יש לקחת בחשבון, סירוב לבקשת אישור כניסה עלול לקרות במקרים שבוצעו טעויות במילוי הטופס, בדיוק מהסיבה הזו חשוב מאוד למלא את טופס הבקשה על פי כל ההנחיות הדרושות.

הוצאת ויזה לאירופה עדיין מרגישה לכם כמו מטלה ביורוקרטית מסובכת? בדיוק בשביל זה אנחנו פה עבורכם! תוכלו למלא את טופס הבקשה "אישור כניסה לקפריסין" באתר הבית שלנו בנוחות ובקלות מירבית. אנחנו כאן על מנת להנגיש לכם את ההליך שבסופו תקבלו אשרת כניסה באמצעות הצוות המקצועי שלנו, שעובד מסביב לשעון על מנת להעניק לכם שירות.

קפריסין, האיחוד האירופי ואזור שנגן

קפריסין היא מדינת אי השוכנת במזרח הים התיכון אשר חברה באיחוד האירופי (EU) משנת 2004. עם זאת, חשוב לציין שהאי מחולק מבחינה פוליטית לשני חלקים: הרפובליקה של קפריסין, אשר שולטת בחלקים הדרומיים והמזרחיים של האי והיא חברה באיחוד האירופי, והרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין, הכובשת את החלק הצפוני של האי ומוכרת רק על ידי טורקיה.

כחברה באיחוד האירופי, קפריסין היא חלק מאזור שנגן, שהוא קבוצה של 29 מדינות אירופיות שביטלו את ביקורת הדרכונים בגבולותיהן ההדדיים, מה שמאפשר תנועה חופשית של אנשים בתוך אזור זה. עם זאת, חיוני להבהיר שלמרות שקפריסין היא חברה באיחוד האירופי וחלק מאזור שנגן, המצב לגבי ביקורת הגבולות באי הוא ייחודי.

הרפובליקה של קפריסין, המוכרת בינלאומית כממשלה הלגיטימית של האי כולו, מיישמת את חוקי האיחוד האירופי וכללי שנגן בשטחה. המשמעות היא שאזרחי האיחוד האירופי יכולים להיכנס לקפריסין עם תעודת זהות תקפה בלבד, ואזרחים שאינם אזרחי האיחוד האירופי עשויים להידרש בהצגת ויזה.

עם זאת, בפועל, בשל החלוקה הפוליטית של האי, מושעה החלת כללי שנגן בחלק הצפוני של קפריסין שבשליטת הרפובליקה הטורקית של צפון קפריסין. כתוצאה מכך, עדיין מתקיימות ביקורת גבולות בין שני חלקי האי, והמעבר בין הצפון לדרום כרוך בבדיקת דרכונים ובנהלים נוספים.

שאלות נפוצות בנוגע ל-ETIAS לקפריסין

כן, בתחילת שנת 2024 כל תושבי ישראל שנוסעים לקפריסין יידרשו בויזה לקפריסין.

תנאי כניסה לקפריסין לישראלים הם אשרת כניסה ETIAS, ללא עבר פלילי ודרכון בתוקף.

ברוב המקרים כניסת ישראלים לקפריסין תאושר ללא קושי או עיכובים כלשהם. דרישות כניסה לקפריסין נועדו למנוע הסתננות והגירה בלתי חוקית.

על פי דרישות הכניסה לקפריסין כל אדם אשר נכנס למדינה ואין בידיו דרכון אירופאי, צריך למלא טופס בקשה לוויזה ETIAS.

ממלאים טופס אשרת כניסה לקפריסין לישראלים בנוחות ובקלות בדיגיטל.

למילוי הטופס >>>

קבלת אשרת כניסה לקפריסין מותנית בדרכון בתוקף. על הדרכון להיות בתוקף לפחות למשך שלושה חודשים לאחר כניסתכם למדינה.

החל משנת 2024 כל המבקרים במדינה יצטרכו ויזה לקפריסין.

אישור ETIAS המוכר גם כוויזה לקפריסין לישראלים תקף למשך שלוש שנים או עד תאריך פקיעת תוקפו של הדרכון.

כן. הן מבוגרים והן ילדים צריכים ויזה לקפריסין, כל אדם הנכנס אל גבולות המדינה נדרש באישור כניסה לקפריסין.

חשוב למלא טופס כניסה לקפריסין בהקדם האפשרי לפני מועד הטיסה.

התראה על ה-ETIAS

אני רוצה לקבל התראה כשטופס אשרת הכניסה לקפריסין – ETIAS יהיה זמין.

תיירות בקפריסין

קפריסין היא יעד תיירותי פופולרי שמושך אליו מבקרים מכל רחבי העולם. היא מתהדרת בחופים מדהימים עם מים צלולים וחולות זהובים. חלק מיעדי החוף הפופולריים כוללים את איה נאפה, פרוטאראס, לימסול ופאפוס. המבקרים יכולים להירגע על החופים, לספוג את השמש הנעימה ולהתפנק בפעילויות ספורט מים שונות כמו שנורקלינג, צלילה וסקי אופנועים.

בנוסף, קפריסין טומנת בחובה היסטוריה עשירה שראשיתה אלפי שנים, והיא ביתם של אתרים ארכיאולוגיים רבים וחורבות עתיקות. אתרי המורשת העולמית של אונסק"ו – פאפוס וצ'ירוקויטיה, נמנות בין האטרקציות שחובה לבקר בהן, והן מציגות פסיפסים רומיים מרשימים, תיאטראות עתיקים וקברים שמורים היטב.

הכפרים המסורתיים של קפריסין מאפשרים למבקרים לחוות את התרבות ואת אורח החיים המקומיים. מקומות כמו לפקרה, אומודוס וקקופטריה מציעים בתי אבן מקסימים, רחובות מרוצפים, מלאכת יד מסורתית ומטבח קפריסאי אותנטי.
הנופים המגוונים של האי הופכים אותו ליעד אידיאלי עבור חובבי טבע. הרי הטרודוס מספקים הזדמנויות לטיולים רגליים, לרכיבה על אופניים ולחקור שבילי טבע. חצי האי אקאמאס ידוע ביופיו הטבעי המדהים, כולל מרחצאות אפרודיטה וערוץ אווקאס.

 

אטרקציות תיירותית בקפריסין

להלן כמה אטרקציות תיירותיות פופולריות בקפריסין:

  • הפארק הארכיאולוגי של פאפוס – אתר מורשת עולמי של אונסק"ו ממוקם בפאפוס ומציג חורבות עתיקות כולל וילות רומיות עם פסיפסים מורכבים, תיאטרון וקברי המלכים המפורסמים.
  • הרי הטרודוס – רכס הרי הטרודוס מציע נוף עוצר נשימה, כפרים מקסימים ופעילויות חוצות כמו טיולים רגליים וסקי במהלך חודשי החורף. אל תחמיצו את מנזר קיקוס הציורי ואת עמק הארזים הציורי.
  • סלע אפרודיטה – ממוקם בחוף הדרום מערבי ליד פאפוס, סלע אפרודיטה הוא מקום הולדתה של אלת האהבה היוונית, אפרודיטה.
  • ניקוסיה – עיר הבירה של קפריסין היא שילוב מרתק של היסטוריה ומודרניות.
  • איה נאפה – ידועה בחיי הלילה התוססים שלה, מתהדרת גם בכמה חופים מדהימים עם מים צלולים.
  • טירת לימסול – טירה מימי הביניים הזו מאכלסת את מוזיאון ימי הביניים של קפריסין ומציעה נופים פנורמיים של העיר.
  • אגם המלח של לרנקה – במהלך חודשי החורף, אגם המלח של לרנקה הופך למקלט לציפורים נודדות, כולל פלמינגו ורודים ויפים.
  • אתר ארכיאולוגי קוריון – ממוקם ליד לימסול, קוריון היא עיר עתיקה עם חורבות שמורות היטב. נקודות השיא כוללות תיאטרון רומי, וילות רומיות עם פסיפסים מדהימים, ובית יוסטוליוס.
  • קייפ גרקו – ממוקם על החוף הדרום מזרחי של קפריסין, אזור טבעי מרהיב הידוע בצוקים המדהימים, מערות הים והמים הצלולים שלו. זהו מקום נהדר לטיולים, שנורקלינג וצלילה.

 

אקלים בקפריסין

בקפריסין יש אקלים ים תיכוני, המאופיין בקיץ חם ויבש וחורף מתון ורטוב. להלן כמה מאפיינים מרכזיים של האקלים בקפריסין:

  • קיץ – מחודש יוני עד ספטמבר, הקיץ בקפריסין חם ויבש, עם טמפרטורות שנעות בין 30-40 מעלות צלזיוס באזורי החוף, וטמפרטורות גבוהות אף יותר בפנים הארץ.
  • חורף – מחודש דצמבר עד פברואר, החורף בקפריסין מתון ורטוב יחסית. אזורי החוף חווים טמפרטורות ממוצעות של סביב 15 מעלות צלזיוס עד 20 מעלות צלזיוס.
  • אביב – מחודש מרץ עד מאי, האביב בקפריסין הוא עונה נעימה, כשהטמפרטורות מתחממות בהדרגה. הוא מאופיין במזג אוויר נוח, עם טמפרטורות ממוצעות שנעות בין 17 מעלות צלזיוס ל-22 מעלות צלזיוס.
  • סתיו – מחודש אוקטובר עד נובמבר, הסתיו בקפריסין הוא בדרך כלל חם ומתון, עם טמפרטורות ממוצעות שנעות בין 20-25 מעלות צלזיוס.

 

טבע פראי בקפריסין

קפריסין, ידועה בנופיה היפים ובמערכות האקולוגיות המגוונות שלה. בעוד שחלק גדול מהאי פותח עבור אזורים עירוניים וחקלאות, יש עדיין פניני טבע פראי בקפריסין המציעים חי וצומח ייחודיים. בין אתרי הטבע הפראי שלה תוכלו למצוא את רכס הרי הטרודוס, שמורת הטבע אקמאס, קייפ גרקו ועוד.

אמצעי תחבורה בקפריסין

שדה תעופה מרכזי

נמל התעופה הבינלאומי של לרנקה Larnaca International Airport (קוד IATA הוא LCA) הוא שער הכניסה הבינלאומי העיקרי של קפריסין והגדול מבין שני שדות התעופה המסחריים באזור הנשלט על ידי הרפובליקה של קפריסין, השני הוא נמל התעופה הבינלאומי של פאפוס בחוף הדרום מערבי של האי.

אמצעי תחבורה בקפריסין

אין שירות רכבות בקפריסין, כאשר אוטובוסים הם אמצעי התחבורה הציבורית היחיד. קווי אוטובוס מכסים נסיעות למרחקים ארוכים ומקומיים, אך עשויים שלא לשרת את האטרקציות התיירותיות הגדולות, במיוחד אם הם מעט מחוץ לשבילים.

רמות הנוחות משתנות בין טוב לדל, עם כמה אוטובוסים כפריים שדומים לשרידים משנות החמישים, והנסיעה לא יקרה, אבל איטית במיוחד. יוצא מן הכלל הוא השירות החדש שפועל מאחורי תחנת האוטובוס Plateia Solomou בניקוסיה להרי הטרודוס, ולוקח כפרים ציוריים לאורך הדרך.

שגרירות ישראל בקפריסין

שגרירות ישראל בניקוסיה

כתובת: 4 Ioanni Grypari st. 1090 Nicosia P.O. Box 25159 1307 Nicosia

טלפון: 22-369519

מישראל: 35722-369519+

דוא"ל: [email protected]

שעות מענה טלפוני: 09:00-12:00

מידע שימושי על קפריסין

עיר בירה

ניקוסיה

שפות

יוונית, טורקית

שטח

9,251 קמ"ר

אוכלוסייה

1.244 מיליון נפש

אזור זמן

GMT‎+3

מטבע

אירו

קוד חיוג

‎‎+357

שקע חשמלי

מסוג G