ויזה לבולגריה

יוזמת ETIAS תיכנס לתוקפה בתחילת שנת 2024, מאותו רגע תתאפשר כניסה לבולגריה לישראלים, אך ורק באמצעות הוצאת ויזה לבולגריה. מתכננים חופשה בבולגריה החלומית? היכנסו למילוי טופס הבקשה.

דגל בולגריה במפת בולגריה

תהליך הוצאת ויזה לבולגריה

שלב 1
מילוי טופס
ה-ETIAS
שלב 2
שליחה
ותשלום האגרה
שלב 3
קבלת התשובה
למייל
שלב 4
כניסה
לבולגריה

כניסה לבולגריה לישראלים

בתחילת שנת 2024, אשרת ETIAS המוכרת גם כוויזה לבולגריה לישראלים תיכנס לתוקפה. על פי אשרת הכניסה לבולגריה, הישראלים שמתכננים לבקר במדינה בעקבות מטרות תיירותיות או עסקיות יתבקשו למלא טופס כניסה לבולגריה ולעמוד בכל דרישות הכניסה למדינה, על מנת לקבל ויזת כניסה לבולגריה.

אחת מן הדרישות המרכזיות לקבלת ויזה היא כניסה לבולגריה עם דרכון ישראלי בתוקף. תוקף הדרכון צריך להיות מינימום שלושה חודשים לאחר מועד תאריך היציאה המתוכנן מבולגריה. אישור כניסה לבולגריה מקנה למבקרים אשרת שהייה של עד שלושה חודשים בתוך תקופת זמן של עד חצי שנה.

חשוב לקחת בחשבון, במסגרת תהליך כניסה לבולגריה לישראלים, ייתכן ותתבקשו על ידי רשויות בולגריה לספק אסמכתאות והוכחות כגון: כרטיסי טיסה, הזמנה עסקית, הזמנה במלון וכדומה, המעידות על מטרת הביקור שלכם בבולגריה. כמו כן, ייתכן ותתבקשו גם להציג הוכחה של ביטוח נסיעות לחו"ל והוכחה כספית מספקת לכיסוי תקופת שהותם בבולגריה.

למרות שעל פניו תהליך הוצאת ויזה לבולגריה נראה מסובך ומורכב, מדובר בתהליך פשוט אשר נועד ליצור ארגון וסדר במעברי הגבולות בין מדינות אירופאיות. למעשה, מדובר בדרך ביורוקרטית שנועדה לנהל באפקטיביות את הכניסה למדינה ולמנוע הגירה בלתי חוקית, גניבת זהות והסתננות.

בכל מקרה, לפני הכניסה לבולגריה מישראל, חשוב מאוד לברר אודות דרישות הכניסה המעודכנות, זאת מכיוון שתנאי הכניסה לבולגריה מתעדכנים מעת לעת וחשוב לבדוק את ההנחיות העדכניות ביותר שסופקו על ידי הרשויות בבולגריה.

הוצאת ויזה לבולגריה לישראלים מאפשרת לטייל ברחבי מדינות האיחוד האירופי ומדינות אזור שנגן ללא עיכובים או קשיים במעברי בגבולות. על כן, אם הביקור הבא שלכם בבולגריה מתוכנן להיות בשנת 2024, תתבקשו למלא אישור כניסה בעבור כל נוסע ונוסע, לשלם את אגרת הבקשה ולהמתין לאישורה.

במרבית המקרים, בקשת הוויזה תאושר ללא כל קושי ובמהרה. סירוב לבקשת האשרה עלול להתרחש כאשר בוצעו שגיאות במהלך מילוי טופס כניסת תיירים לבולגריה, על כן חשוב ואף קריטי להקפיד למלא את הטופס על פי ההוראות וההנחיות הדרושות.

אם עדיין הוצאת ויזה לבולגריה נשמעת לכם מורכבת ומסובכת – אל דאגה! בדיוק בשביל זה אנחנו כאן בשבילכם! תוכלו למלא באתר שלנו טופס אישור כניסה לבולגריה, לשלם את האגרה עבור כל אחד מהנוסעים בקלות ובנוחות מקסימלית. המטרה שלנו היא להנגיש בעבורכם את תהליך אישור כניסה לבולגריה באמצעות מענה אנושי שפועל 24/7 ומתמחה בנושא.

בולגריה, האיחוד האירופי ואזור שנגן

בולגריה, מדינה חברה באיחוד האירופי (EU) מאז שנת 2007, היא פועלת כבר למעלה מעשור על מנת לקבל את זכאותה ולהיכנס לברית מדינות שנגן. אולם, עליה לבצע עוד כמה שינויים על מנת לעמוד בדרישות הכניסה של אמנת שנגן, נכון להיום (יוני 2023) טרם אושרה הצטרפותה של בולגריה לאמנת מדינות שנגן ואף יתרה מכך, בקשתה נדחתה בדצמבר 2022.

אמנת שנגן, אשר נחתמה בשנת 1985, מאפשרת תנועה חופשית של אנשים ברחבי מדינות אירופה המשתייכות לשנגן, מבטלת את בקרת הגבולות ומקלה על תנאי הסחר בין המדינות ותיירות חופשית.

הצטרפות לאמנת שנגן מחייבת עמידה בקריטריונים מסוימים הקשורים לבקרת גבולות, ביטחון ושיתוף פעולה עם מדינות חברות אחרות. במהלך השנים, בולגריה התקדמה משמעותית במילוי הדרישות הללו. המדינה השקיעה השקעות משמעותיות בשדרוג תשתיות הגבולות שלה, שיפור יכולות המעקב ומודרניזציה של מערכות ניהול הגבולות. יתר על כן, בולגריה חיזקה את שיתוף הפעולה שלה עם סוכנויות האיחוד האירופי האחראיות על ניהול גבולות חיצוניים כמו Frontex.

אולם, למרות השיפורים המהותיים שבוצעו בבולגריה, נותרו לא מעט אתגרים בתחומים כגון: מאבק בשחיתות, פשע מאורגן והבטחת עצמאות ויעילות מערכת המשפט. האיחוד האירופי הדגיש בעקביות את החשיבות של טיפול בתחומים הללו במטרה לצלוח את הצטרפותה של בולגריה לאזור שנגן. על כן, בולגריה נדרשת להשקיע מאמצים ומשאבים לחיזוק שלטון החוק, מאבק בשחיתות וחיזוק המוסדות הדמוקרטיים בשטחה.

שאלות נפוצות בנוגע ל-ETIAS לבולגריה

כן, בתחילת שנת 2024 כל תושבי ישראל שנוסעים לבולגריה יידרשו בויזה לבולגריה.

תנאי כניסה לבולגריה לישראלים הם אשרת כניסה ETIAS, ללא עבר פלילי ודרכון בתוקף.

ברוב המקרים כניסת ישראלים לבולגריה תאושר ללא קושי או עיכובים כלשהם. דרישות כניסה לבולגריה נועדו למנוע הסתננות והגירה בלתי חוקית.

על פי דרישות הכניסה לבולגריה כל אדם אשר נכנס למדינה ואין בידיו דרכון אירופאי, צריך למלא טופס בקשה לוויזה ETIAS.

ממלאים טופס אשרת כניסה לבולגריה לישראלים בנוחות ובקלות באתר.

למילוי הטופס >>>

קבלת אשרת כניסה לבולגריה מותנית בדרכון בתוקף. על הדרכון להיות בתוקף לפחות למשך שלושה חודשים לאחר כניסתכם למדינה.

החל משנת 2024 כל המבקרים במדינה יצטרכו ויזה לבולגריה.

אישור ETIAS המוכר גם כוויזה לבולגריה לישראלים תקף למשך שלוש שנים או עד תאריך פקיעת תוקפו של הדרכון.

כן. הן מבוגרים והן ילדים צריכים ויזה לבולגריה, כל אדם הנכנס אל גבולות המדינה נדרש באישור כניסה לבולגריה.

חשוב למלא טופס כניסה לבולגריה בהקדם האפשרי לפני מועד הטיסה.

התראה על ה-ETIAS

אני רוצה לקבל התראה כשטופס אשרת הכניסה לבולגריה – ETIAS יהיה זמין.

תיירות בבולגריה

בולגריה השוכנת בלב הבלקן, מציעה יעד מגוון וקסום למטיילים המחפשים היסטוריה עשירה, נופים עוצרי נשימה ותרבות תוססת. למרות היותה יעד תיירותי פחות מוכר יחסית למקבילותיה האירופיות, בולגריה מתגלה בהדרגה כפנינה נסתרת הסוחפת את מבקריה עם השילוב הייחודי שהיא טומנת בחובה הכולל מסורות עתיקות, יופי טבעי מדהים ואירוח חם.

אחד הנכסים הגדולים ביותר של בולגריה הוא נופי הטבע עוצרי הנשימה שלה. מהרי הבלקן המלכותיים ועד לקו החוף המדהים של הים השחור, בולגריה מתהדרת במגוון רחב של פלאי טבע הנותנים מענה לחובבי חוצות. הפארקים הלאומיים רילה ופירין, ביתם של פסגות מושלגות, אגמים צלולים וחי וצומח מגוונים, מציעים הזדמנויות מצוינות לטיולים וסקי. הרי רודופי המיסטיים, עם היערות העתיקים והכפרים הציוריים שלהם, הם גן עדן לחובבי טבע.

 

אטרקציות תיירותית בבולגריה

סופיה – עיר הבירה של בולגריה היא יעד שחובה לבקר בו. חקרו את מרכז העיר ההיסטורי, הכולל אתרים אייקוניים כמו קתדרלת אלכסנדר נבסקי, כנסיית סנט סופיה, ארמון התרבות הלאומי והתיאטרון הלאומי איבן ואזוב.

  • מנזר רילה – הממוקם בהרי רילה, הוא אחד מנקודות הציון התרבותיות, הדתיות המשמעותיות ביותר של בולגריה. המתחם הוא אתר מורשת עולמית של אונסק"ו ומכיל ציורי קיר מרשימים, מוזיאון וכנסייה יפה.
  • פלובדיב – עיר עתיקה זו ידועה באמפיתיאטרון הרומי השמור היטב, המארח אירועי תרבות שונים. חקרו את העיר העתיקה המקסימה עם הבתים הצבעוניים שלה, הרחובות המרוצפים באבן והאצטדיון הרומי.
  • בנסקו – יעד פופולרי לספורט חורף וחובבי הסקי, בנסקו היא עיירה ציורית השוכנת בהרי פירין. מלבד סקי וסנובורד, תוכלו לחקור את העיר העתיקה שלה, לבקר בכנסיית השילוש הקדוש, ולהירגע במרחצאות התרמיים המקומיים.

 

אקלים בבולגריה

האקלים בבולגריה מגוון הודות למיקומה בדרום מזרח אירופה. המדינה חווה שילוב של אקלים ים תיכוני ויבשתי, עם שינויים בטמפרטורה, משקעים ודפוסי מזג אוויר אחרים באזורים שונים. להלן אזורי האקלים העיקריים שנמצאים בבולגריה:

  • אקלים יבשתי – בחלקים הצפוניים והמרכזיים של בולגריה יש אקלים יבשתי המאופיין בחורפים קרים ובקיצים חמים.
    אקלים ים תיכוני – באזורים הדרומיים ביותר לאורך חוף הים השחור יש אקלים ים תיכוני.
  • אקלים אלפיני – באזורי ההרים הגבוהים שורר אקלים אלפיני. הקיץ קריר וקצר, בעוד שהחורף קר, כשהטמפרטורות לרוב יורדות מתחת לאפס.
  • אקלים מעבר – למישור הדנובי, הממוקם בחלק הצפוני של המדינה, יש אקלים מעברי, המושפע מגורמים יבשתיים וים תיכוניים כאחד.

 

טבע פראי בבולגריה

בולגריה ידועה בטבע הפראי המגוון והיפה שלה, ומציעה מגוון רחב של נופים עוצרי נשימה:

  • הרים – בולגריה היא ביתם של מספר רכסי הרים, כולל הרי הבלקן, רילה, פירין והרי רודופי.
  • פארקים לאומיים – בולגריה מתהדרת במספר פארקים לאומיים המשמרים ומגנים על המורשת הטבעית שלה. הפארק הלאומי רילה, הפארק הלאומי הגדול במדינה, ידוע בזכות נופיו האלפיניים הבתוליים, אגמי הקרחונים, מנזר רילה האייקוני, הפארק הלאומי פירין ועוד.
  • יערות – כשליש משטחה של בולגריה מכוסה ביערות, מה שהופך אותה לאחת המדינות המיוערות ביותר באירופה.
  • נהרות ואגמים – בולגריה חוצה נהרות רבים, כמו הדנובה, מריצה, איסקר וסטרומה.

אמצעי תחבורה בבולגריה

שדה תעופה מרכזי

שדה התעופה של סופיה הוא נמל התעופה הבינלאומי הראשי של בולגריה – שדה תעופה סופיה Sofia Airport, הממוקם 10 ק"מ מזרחית למרכז הבירה סופיה. קוד IATA הוא SOF.

בשנת 2019 עבר שדה התעופה לראשונה 7 מיליון נוסעים. שדה התעופה משמש כבסיס הבית של BH Air, Bulgaria Air ו-Bulgarian Air Charter, וכבסיס הן ל-Ryanair ו-Wizz Air.

אמצעי תחבורה בקרואטיה

התחבורה הציבורית בבולגריה היא זולה אך לרוב איטית ולא תמיד נקייה או נוחה. נסיעה באוטובוס (אוטובוס) היא בדרך כלל הדרך המהירה ביותר להגיע בין עיירות וערים מרכזיות.

כמה מחברות התחבורה בבולגריה שמספקות שירותי תחבורה במחיר זול יחסית ובזמני נסיעה מהירים:

Greyhound, Union Ivkoni, Biomet.

שגרירות ישראל בבולגריה

שגרירות ישראל בסופיה

כתובת:  18 Shipchenski prohod blvd, Office Center Galaxy 6th floor, Sofia 1113 Bulgaria

טלפון 1: 02-9515044

טלפון 2: 00359-2-9515044

דואר אלקטרוני: [email protected]

מידע שימושי על בולגריה

עיר בירה

סופיה

שפות

בולגרית

שטח

110,994 קמ"ר

אוכלוסייה

6.797 מיליון נפש

אזור זמן

GMT‎+2

מטבע

לב בולגרי

קוד חיוג

‎+359

שקע חשמלי

מסוג F