ויזה לליכטנשטיין
ויזה לליכטנשטיין - סקירה כללית של המדינה
- ויזה לליכטנשטיין לישראלים
מדינת ליכטנשטיין אינה חברה באיחוד האירופי אך עם זאת היא רואה בחשיבותה של הקמת אזור שנגן והפיקוח על התיירים אשר נכנסים למדינה קטנה זו ולכן היא הצטרפה לאופציה זו. גם נורבגיה שוויץ ואיסלנד אינן חברות באחוד האירופי, אך הצטרפו למיזם אזור שנגן.
מערכת כניסה ויציאה ו – ETIAS היא מערכת מידע ואישור נסיעות בתוך יבשת אירופה. אלו הם חוקים שבעקבותיהם הנסיעה לאירופה תתבצע בדרך שונה ממה שקורה בהווה. מערכת ETIAS תתמקד בנושא הנסיעות לטווח הקצר.
ויזה לליכטנשטיין לישראלים וכלל התיירים
בהתאם לנהלים החדשים החל משנת 2024 כל תייר המעוניין לבקר באירופה יהיה מחויב להגיש באופן מקוון בקשה לאישור הגעה והנפקת ויזה לליכטנשטיין. אם בקשתו תאושר הוא ישלם אגרה (פטורים מתשלום אגרה קטינים ומבוגרים מעל גיל 70) תוקפו של אישור זה יהיה לפרק זמן של שלוש שנים. בעלי אזרחות של מדינות אשר אין בהן צורך לקבלת אישורים באזור שנגן, אינם נדרשים להפיק אישור זה.
כל מי שמטייל באחת או בכמה ממדינות האיחוד האירופי יוכל להישאר בהן במקסימום 90 יום ברצף מתוך 180 יום ומי שמעוניין להישאר בהן פרק זמן נוסף, יזדקק להפיק אשרה למטרה זו.
תיירות
- תיירות בליכטנשטיין
ליכטנשטיין היא מדינה קטנה השוכנת במרכז אירופה. גבולותיה הם נהר הריין במערב ועד הרי האלפים אשר שוכנים במזרחה של המדינה והיא קרובה לשוויץ ולאוסטריה.
מחזיקי ויזה לליכטנשטיין לישראלים (וגם שאר התיירים) יוכלו לבקר באלפים וליהנות מחופשות סקי בהרים המושלגים. רבים מהם מגיעים גם לבירת הממלכה שהיא ואדוז. אפשר לטייל ברגל בעיר ולבקר בטירת ואדוז ובמוזיאון המיוחד הפעיל בה. סביב הבירה אפשר לטייל באופניים וברכבים אל העיירות הציוריות הרבות אשר ידועות בכרמים שלהן ובייצור היינות המשובחים. בכפרים האלפיניים הרבים אפשר לראות טירות יוצאות דופן בשלל גדלים. כמו כן יש כפרים כמו שלנברג, שנוואלד וננדלן שיש בהם שרידים של האימפריה הרומית.
מזג האוויר הוא אלפיני ממוזג, חודש ינואר הוא החודש הקר ביותר ויש בו שלג רב ויולי הוא החודש החם ביותר. לאורך כל השנה יש גשמים, בקיץ רטוב וחם ובחורף הוא מתון.
בקיץ אפשר ללבוש בגדים אווריריים ובחורף מעיל חם.
אז אם תהיתם מי צריך ויזה לליכטנשטיין, אנחנו משוכנעים שאחרי הקריאה שיניתם את דעתכם.
אמצעי תחבורה בליכטנשטיין
- שדה תעופה מרכזי
בליכטנשטיין אין שדה תעופה ולכן יש לנחות בשדה התעופה של ציריך בשוויץ ומשם נוסעים ברכבת לאחת מעיירות הגבול בוכס (Buch's) או זרגאנס (Sargant). מהנקודות הללו אפשר להגיע באמצעות אוטובוס שפועל כשלוש פעמים ביום לוואדוז הבירה.
אז קיבלתם ויזת תייר לליכטנשטיין והגעתם בשלום. איך מתניידים מכאן?
- אמצעי תחבורה נפוצים
השכרת רכבים, רשת אוטובוסים בליכטנשטיין נקראת וPostbus, והיא זולה, נוחה ויעילה, מוניות ועוד.
שגרירות ישראל בעיר הבירה
- שגרירות ישראל בליכטנשטיין
במדינת ליכטנשטיין אין שגרירות לישראל ולכן מי שזקוק לשירותים הללו נעזר בשגרירות ישראל בעיר ברן בשוויץ הסמוכה.
שגרירות ישראל בברן – שוויץ
כתובת: EMBASSY ALPENSTRASSE 32 3006 BERN
טלפון: 00-41-31-3563500
פקס: 00-41-31-3563555
*מומלץ להתעדכן בשעות פעילות של השגרירות באתר הרשמי.
על ליכטנשטיין
עיר הבירה: ואדוז
שפות: גרמנית 94.5%;
איטלקית 1.1%;
4.3% אחרים;
אזור: 160 KM2
אוכלוסייה: 35,000 נפש
אזור זמן: UTC / GMT + שעה
מטבע: פרנק (CHF)
קוד חיוג בינלאומי: +423
שקע חשמלי: שוויצרי שלושה פינים
התראה על ה-ETIAS
אני רוצה לקבל התראה כשטופס אשרת הכניסה לליכטנשטיין – ETIAS יהיה זמין.