ויזה לאיסלנד

אשרת ETIAS שעתידה להיכנס לתוקפה בשנת 2025 משנה את כללי המשחק, על פיה, תצטרכו לעבור תהליך קצר של הוצאת ויזה לאיסלנד. אם אתם חושבים על חופשה עתידית באחת המדינות המרהיבות ביותר באירופה – מלאו טופס כניסה לאיסלנד.

תהליך הוצאת ויזה לאיסלנד

שלב 1
מילוי טופס
ה-ETIAS
שלב 2
שליחה
ותשלום האגרה
שלב 3
קבלת התשובה
למייל
שלב 4
כניסה
לאיסלנד

כניסה לאיסלנד לישראלים

לאחרונה, גולשים רבים שואלים אותנו האם יש צורך בוויזה לאיסלנד, אז החלטנו להרים את הכפפה ולכתוב עבורכם מדריך מקיף שכולל את כל המידע הרלוונטי אודות ויזה לאיסלנד לישראלים. אז אם גם אתם מתכננים חופשה חלומית באיסלנד – המדריך הבא הוא במיוחד בשבילכם!

אשרת ETIAS הנקראת גם ויזה לאיסלנד לישראלים, עתידה להיכנס לתוקפה בבמהלך שנת 2025. על פי אשרה זו, אישור כניסה לאיסלנד יינתן למבקרים ישראלים רק לאחר שיציגו מסמכים המעידים אודות מטרת כניסתם למדינה, בין אם מדובר בביקור עסקי או תיירותי. בנוסף, המבקרים יידרשו במילוי טופס כניסה לאיסלנד, אשר יהווה אסמכתא לעמידה בדרישות הכניסה שנקבעו על ידי הרשויות באיסלנד.

חשוב שתדעו, אחת מהדרישות הבסיסיות לקבלת ויזה היא כמובן, כניסה לאיסלנד עם דרכון ישראלי בתוקף. על הדרכון הישראלי להיות בתוקף של חצי שנה לפחות ממועד היציאה מאיסלנד. כמו כן, אישור טופס כניסה לאיסלנד יעניק לנכנסים לגבולותיה, אשרת שהייה של שלושה חודשים לכל היותר, במסגרת זמן של עד שישה חודשים במצטבר.

אז אם אתם מתכננים להוציא ויזה לאיסלנד, חשוב שתיקחו בחשבון שייתכן ותדרשו בהצגת אסמכתאות שמעידות אודות מטרת הביקור במדינה כגון: מידע פיננסי, כרטיסי טיסה, כתובת, ביטוח חו"ל וכדומה.

על אף שתהליך הוצאת ויזה לאיסלנד עלול להישמע תהליך מורכב – מדובר בתהליך פשוט יחסית ונגיש שנועד ליצור סדר בין הגבולות של מדינות האיחוד האירופי, למנוע הגירה בלתי חוקית וכניסת מסתננים ולנהל את כניסת המבקרים למדינה באופן יעיל.

בכל אופן, חשוב שתזכרו שתנאי הכניסה לאיסלנד מתעדכנים חדשות לבקרים, לכן מומלץ מאוד לפני מילוי טופס הכניסה להתעדכן בכל תנאי הכניסה לאיסלנד לישראלים, ולבדוק לגבי ההנחיות העדכניות ביותר שרשויות איסלנד קבעו.

הוצאת ויזה לאיסלנד לישראלים תעניק לכם אפשרות כניסה מהירה וקלה במעברי הגבולות ברחבי מדינות שנגן ומדינות האיחוד האירופי. טיול באיסלנד בשנה הבאה ידרוש מכם לשלם אגרת בקשת ויזה לאיסלנד ולמלא טופס אשרת כניסה. ברוב המקרים, תקבלו אישור כניסה לאיסלנד במהירות ובקלות. במקרים חריגים שנובעים מטעויות במילוי הטופס – רשויות איסלנד עלולות לסרב לבקשתכם לוויזה, לכן חשוב להקפיד למלא את טופס הבקשה לוויזה בצורה נכונה ללא טעויות מיותרות.

הליך הוצאת ויזה לאיסלנד עדיין נשמע לכם כמו משימה מסובכת? אנחנו פה בשבילכם! מלאו טופס 'אישור כניסה לאיסלנד' והצוות המקצועי שלנו, שעובד 24/7 כבר ידאג שתקבלו ויזה לאיסלנד.

איסלנד, האיחוד האירופי ואזור שנגן

איסלנד היא מדינה אירופאית השוכנת בצפון האוקיינוס ​​האטלנטי, היא אינה חברה באיחוד האירופי (האיחוד האירופי), אך קשורה קשר הדוק לאיחוד האירופי, זאת באמצעות הסכם איגוד הסחר החופשי האירופי (EFTA) והאזור הכלכלי האירופי (EEA).

איסלנד חברה באיגוד הסחר החופשי האירופי (EFTA), ארגון סחר אזורי המורכב מאיסלנד, נורבגיה, ליכטנשטיין ושוויץ. למדינות EFTA יש קשרים כלכליים הדוקים עם האיחוד האירופי באמצעות הסכמי סחר שונים, כולל הסכם EEA.

הסכם EEA מאפשר לאיסלנד להשתתף בשוק האחיד של האיחוד האירופי. ה-EEA מרחיב את כללי השוק הפנימי של האיחוד האירופי למדינות החברות ב-EFTA, כולל איסלנד. משמעות הדבר היא שלעסקים באיסלנד יש גישה לשוק האחיד של האיחוד האירופי, וקיימת רמה גבוהה של אינטגרציה כלכלית בין איסלנד לאיחוד האירופי.

בנוסף, איסלנד חברה באזור שנגן, שהוא קבוצה של מדינות אירופיות שביטלו דרכונים וסוגים אחרים של ביקורת גבולות בגבולותיהן ההדדיים. המשמעות היא שמטיילים יכולים לנוע בחופשיות בין איסלנד למדינות שנגן אחרות ללא צורך בבדיקת דרכונים.

שאלות נפוצות בנוגע ל-ETIAS לאיסלנד

כן, החל משנת 20524 יש צורך באישור כניסה לאיסלנד כדי להיכנס לגבולותיה.

החל משנת 2025, תנאי הכניסה לאיסלנד לאזרחים ישראלים תלויים במטרת הטיול שלהם. על פי רוב, אין בעיות של כניסה לאיסלנד עם דרכון ישראלי.

משנת 2025, מדיניות הכניסה לאיסלנד תלויה במדינת המוצא של הנוסעים ובמטרת הטיול שלהם, כמו גם בחיסון ובסטטוס ה-COVID-19 שלו. לנוסעים מהאיחוד האירופי מהאזור הכלכלי האירופי (EEA) ושוויץ, אין מגבלות כניסה במקום. הם יכולים להיכנס לאיסלנד ללא צורך בהסגר או בדיקות, ללא קשר למטרת הנסיעה שלהם.

דרישות הכניסה לאיסלנד תלויות במדינת המוצא שלכם, בסטטוס חיסון הקורונה ובמטרות הנסיעה שלכם. החל משנת 2025, דרישות הכניסה הבאות כוללות: דרישת חיסון קורונה, תוצאות בדיקת קורונה ועמידה בתנאי כניסה לאיסלנד.

באמצעות מילוי טופס כניסה לאיסלנד ETIAS.

למילוי הטופס >>>

על מנת לקבל אישור כניסה לאיסלנד חשוב שתוקף הדרכון יהיה לפחות לשלושת החודשים הבאים לאחר כניסתכם לאיסלנד.

החל משנת 2025 יהיה צורך בויזה לאיסלנד לישראלים.

ויזה לאיסלנד (אישור אטיאס) תקפה למשך 3 שנים או עד תאריך מועד פקיעת תוקף הדרכון. ניתן להיות בשטח האיחוד האירופי במשך 90 יום לכל היותר, בפרק זמן מוגבל של עד 180 ימים.

כן, כל אדם שנכנס אל גבולות איסלנד צריך ויזה – גם ילדים צריכים ויזה לאיסלנד.

אתם נדרשים למלא טופס כניסה לאיסלנד בהקדם האפשרי לפני מועד הטיסה.

התראה על ה-ETIAS

אני רוצה לקבל התראה כשטופס אשרת הכניסה לאיסלנד – ETIAS יהיה זמין.

תיירות באיסלנד

התיירות באיסלנד צברה תאוצה ופופולריות רבה בשנים האחרונות, כיום איסלנד נחשבת לאחד מיעדי הטיול החמים בעולם. הנופים המגוונים והאטרקציות הייחודיות תרמו רבות לפופולריות שלה: היופי הטבעי המרהיב של המדינה, פלאי הטבע עוצרי הנשימה, אורות הזוהר הצפוני, טיולי טבע למיטיבי לכת, חיות הבר, האטרקציות התרבותיות ועוד.

אטרקציות תיירותית באיסלנד

איסלנד, כאמור, היא מדינה שטומנת בחובה יופי טבעי מדהים ונופים ייחודיים, מה שהופך אותה ליעד פופולרי מאוד בקרב תיירים. הנה כמה מהאטרקציות התיירותיות המובילות באיסלנד:

  • הלגונה הכחולה – ממוקם ליד רייקיאוויק, הלגונה הכחולה היא ספא גיאותרמי עם מים כחולים חלביים עשירים במינרלים. זה מקום נהדר לנוח ולהירגע.
  • אזור גיאותרמי גייסיר – אזור גיאותרמי גייסיר הוא ביתו של הגייזר המפורסם Strokkur, שמתפרץ בערך כל 10 דקות. זה חלק ממסלול מעגל הזהב.
  • הפארק הלאומי ת'ינגווליר – אתר מורשת עולמית של אונסק"ו, ת'ינגווליר ידוע בעמק השסעים הדרמטי שלו ובאספת האלתינג' ההיסטורית (Althing), שהיה אחד המוסדות הפרלמנטריים הראשונים בעולם.
  • מפלי גולפוס – חלק ממעגל הזהב, גולפוס הוא מפל דו-קומתי רב עוצמה שחובה לראות.
  • הפארק הלאומי ואטנאיוקול (Vatnajokull) – הפארק הלאומי העצום הזה בדרום מזרח איסלנד הוא ביתם של מערות קרח מדהימות, לגונות קרחוניות והקרחון הגדול באירופה.
  • לגונת קרחון יוקולסארלון – ממוקמת בתוך הפארק הלאומי Vatnajokull, לגונה זו מלאה בהרי קרח שהתנתקו מהקרחון. סיורים בסירה זמינים כדי להתקרב להרי הקרח.
  • הזוהר הצפוני (Aurora Borealis) – איסלנד היא אחד המקומות הטובים ביותר בעולם לראות את הזוהר הצפוני המהפנט, במיוחד בחודשי החורף.
  • רייקיאוויק – עיר הבירה של איסלנד ידועה בסצנת האמנות התוססת, הארכיטקטורה הייחודית וחיי הלילה התוססים שלה. אל תחמיצו את כנסיית Hallgrimskirkja האייקונית ואת אולם הקונצרטים Harpa.
  • מפלי Seljalandsfoss ו-Skogafoss – שני המפלים היפים הללו נגישים בקלות מרייקיאוויק ומציעים הזדמנויות צילום מדהימות.
  • מערות הקרח הכחולות – מערות הקרח הללו, הממוקמות בחלקים שונים של איסלנד, נחשבות לפלאי טבע וחלומו של צלם.
  • אקוריירי – העיר השנייה בגודלה באיסלנד נקראת לעיתים קרובות "בירת צפון איסלנד" ומציעה מגוון אטרקציות תרבותיות ופעילויות.

אקלים באיטליה

לאיסלנד יש אקלים ימי קר ומתון, המאופיין בסמיכותו לחוג הארקטי, לאוקיינוס ​​האטלנטי הצפוני ולנחל הגולף. האקלים באיסלנד ידוע בשונות שלו, עם שינויים מהירים בתנאי מזג האוויר. הקיץ באיסלנד מתון עם טמפרטורות ממוצעות בשעות היום שנעות בין 10-15 מעלות צלזיוס באזורי החוף. לעומת זאת, החורף קריר עם טמפרטורות ממוצעות שנעות בין 1-3 מעלות צלזיוס לאורך החוף. באופן כללי, האקלים של איסלנד מאופיין בטמפרטורות קרירות, כמות משקעים גבוהה ושינויי מזג אוויר דרמטיים.

טבע פראי באיסלנד

איסלנד, כמוזכר לעיל, ידועה בנופי הטבע המדהימים והפראיים שלה, מה שהופך אותה ליעד ייחודי עבור חובבי טבע. להלן כמה מההיבטים המרכזיים של הטבע הפראי באיסלנד:

  • הרי געש – איסלנד נקראת לעיתים קרובות "ארץ האש והקרח" בשל הרי הגעש הרבים שבה. כמה מהמפורסמים שבהם כוללים את הקלה, אייפיאטלאיוקול וקטלה. הרי געש אלו עיצבו את השטח הדרמטי של המדינה וממשיכים להיות פעילים.
  • פעילות גיאותרמית – איסלנד ממוקמת על הרכס האמצע-אטלנטי, מה שהופך אותה לפעילה מאוד מבחינה גיאולוגית. כתוצאה מכך יש נוכחות של גייזרים, מעיינות חמים ובריכות גיאותרמיות. האזור הגיאותרמי המפורסם ביותר הוא האזור הגיאותרמי גייסיר, ביתם של הגיסיר הגדול וסטרוקור, שמתפרץ באופן קבוע.
  • קרחונים – באיסלנד יש כמה מהקרחונים הגדולים באירופה. הקרחונים מכסים חלק ניכר מהאי ומהווים בית למערות קרח וסדקים פופולריים.
  • מפלים – איסלנד מתגאה במספר מפלים בגדלים משתנים. כמה מפלים ידועים כוללים את Gullfoss, Seljalandsfoss, Skogafoss, ו-Dettifoss. מפלים אלו נגישים לרוב במסלולי הליכה ומספקים נופים עוצרי נשימה.

אמצעי תחבורה באיסלנד

שדה תעופה מרכזי

הכירו שנמל התעופה הבינלאומי של איסלנד הינו קפלוויק (Keflavíkurflugvöllur). הנמל נמצא מדרום מערב איסלנד, ליד העיירה קפלאוויק, קוד IATA הוא KEF.

אמצעי תחבורה נפוצים

האוטובוסים באיסלנד אינם מגיעים לכל האתרים, אך קיימות חברות שונות המפעילות קווי נסיעה לאתרים רבים. רצוי לרכוש כרטיס חופשי לנסיעות. כמו כן, ניתן לשכור רכב.

שגרירות ישראל באיסלנד

שגרירות ישראל בעיר הבירה

אין באיסלנד שגרירות ישראלית, לכן, במקרה הצורך יש לפנות לשגרירות ישראל האחראית על איסלנד- שגרירות ישראל באוסלו, נורבגיה .

כתובת: Parkveien 35, 0258 Oslo, Norway.

טלפון: 00-47–21019500

*מומלץ להתעדכן בשעות פעילות של השגרירות באתר הרשמי.

מידע שימושי על איסלנד

עיר בירה

רייקיאוויק

שפות

איסלנדית

שטח

103,000 קמ"ר

אוכלוסייה

364,134 נפש

אזור זמן

GMT 0

מטבע

ISK

קוד חיוג

354+

שקע חשמלי

CEE 7/5, שקע F.