ETIAS הינה תוכנית עתידית שתכנס לתוקף בשנת 2025. מטרת ה- ETIAS היא לייצר מנגנון שעוקב ומגביל את הכניסה והיציאה אל מדינות האיחוד האירופי ומדינות שנגן, כך שאנשים שמגיעים ממדינות מסוימות יידרשו להציג ויזה לאירופה בעת כניסתם למדינות האיחוד האירופי ומדינות שנגן.
על מנת לקבל את ה- ETIAS, יש להגיש בקשה מקוונת ולשלם אגרה בעלות סמלית. באמצעות אישור ה- ETIAS ומערכת כניסה ויציאה (מערכת נוספת בעלת מטרה דומה), ניתן לשפר את רמת הביטחון ברחבי אירופה ולעקוב אחר הנכנסים והיוצאים. כמו כן, ניתן למנוע הגירה המונית למדינות האירופאיות.
הסבר קצר על נחיצותו של ה- ETIAS
האטיאס הינו בעצם תהליך סינון הנכנסים לאירופה שמטרתו הגנה הן על גבולותיהן של מדינות השנגן וכמובן על האזרחים. בדיקת הנכנסים במעבר הגבול תכליתה הגנה ביטחונית ובריאותית. התהליך עצמו הינו פשוט – מבקרים ממדינות שעד כה לא נדרשו לויזה על מנת להיכנס לאירופה ממלאים טופס קצר, כולל פרטים בסיסיים ורישומי דרכון.
המידע הזה מועבר במערכות מידע מכוונות ובנוסף לכמה שאלות בנושאי בריאות ובטחון משמש לסריקת פרטיו של מבקש אישור הכניסה. כל זה נעשה באמצעות מערכות המקושרות לאינטרפול וגופי ניתור נוספים כך שאם ישנה בעיה לאשר כניסה למבקש, המחשה יראה זאת. במקרה והמערכות הממוחשבות אינן תקינות הבדיקה תערך באופן ידני. כך או כך המידע שניתן ייבדק היטב.
מקרים בהם עשויים מגישי הבקשה לקבל סירוב לבקשת ה- ETIAS
למרות שבקשות רבות מאושרות במהירות, ייתכנו מצבים בהם מגישי הבקשה יקבלו סירוב. מקרים אלו כוללים מצבים בהם מגישי הבקשה סיפקו מידע שאינו מלא או אינו מדויק בעת הגשת הבקשה.
כמו כן, עשויים המגישים לקבל סירוב לבקשת ETIAS במידה ויש להם עבר פלילי, במידה והם מוגדרים כמהווים איום ממשי ולכן אינם מורשים להיכנס לאירופה.
נוסף על כך, ייתכן כי בקשות מסוימות יידחו עקב עניינים בריאותיים. במקרים בהם מגישי הבקשה סובלים מבעיות בריאותיות חמורות ועלולים לסכן את הציבור בשל חשש להדבקה במחלות זיהומיות, עשויים מגישי הבקשה לקבל סירוב ל- ETIAS. מעבר לסיבות אלו, מטיילים ששהו זמן רב מדי באירופה עשויים לקבל סירוב לבקשת ETIAS.
כיצד ה-ETIAS יסייע בשמירה על בריאות הציבור?
האם ניתן לבקר באירופה למרות תיק פלילי?
כיצד ניתן למנוע קבלת סירוב לבקשת ה- ETIAS?
כדי למנוע מצבים של סירוב ETIAS, ריכזנו עבורכם דגשים חשובים שיש לשים אליהם לב:
- יש לבדוק היטב את המידע הניתן בטופס המקוון. יש לשים דגש גם על איות נכון ומספרים מדויקים.
- חשוב מאוד לכתוב את שם מגיש הבקשה באותו האופן שהוא מופיע בדרכון ולמלא את כל הפרטים.
- במענה על שאלות שעוסקות ברישום פלילי מומלץ לתת מידע נכון ואמיתי.
- במענה לשאלות שעוסקות במידע בריאותי יש לענות בכנות ובצורה המשקפת את מצבכם הבריאותי.
- יש לוודא כי הטופס הבקשה מולא כנדרש ולא דילגתם על סעיפים או השארתם סעיפים ללא מענה.
- יש להימנע משהייה ממושכת מדי בכל נסיעה לאירופה ולא לעבור את תקופת השהות המקסימלית המותרת.
חשוב להדגיש כי גם בעלי עבר פלילי יכולים לקבל את האישור. היחידה הארצית של ה- ETIAS מבצעת בדיקות מקיפות של כל מגיש בקשה ומקבלת את החלטותיה בהתאם לנתונים האישיים של האדם. על מגיש הבקשה המקוונת לבדוק את תשובותיו היטב ולוודא שכל המידע הרלוונטי נמסר כהלכה.
חשוב לזכור שתוקפו של האישור הינו 3 שנים ושבמידה שהמחזיק באישור אינו עומד בדרישות ה- ETIAS, עלול האישור להתבטל והמחזיק באישור לא יוכל להמשיך להשתמש בו, שכן כניסתו לאירופה תחסם. כדי למנוע מצבים בהם האישור יתבטל יש להקפיד לציית למדיניות של כל מדינה אליה נכנסים.
במידה ואדם קיבל סירוב ל- ETIAS, זכותו להגיש ערעור על ההחלטה. יש לזכור שמטרת אישור ה- ETIAS היא לשמור עליכם בזמן הטיול ולשמור על תושבי אירופה לכן יש ולנהוג בהתאם לתנאים וההוראות.
הקפדה על כל הפרטים בעת מילוי הבקשה המקוונת תוכל להפחית את הסיכויים לקבלת סירוב לבקשת ETIAS ולאפשר לנוסעים לנסוע ברוגע ושלווה ברחבי אירופה.
ערעור על סירוב קבלת ה- ETIAS
גם אם קיבלתם סירוב לקבלת ה- ETIAS יש דרך לשנות את ההכרעה. על אף שמרבית אישורי הכניסה ניתנים כ-10 דקות לאחר הגשת הבקשה, יכולות להיות כמה עילות לסירוב, באם המבקש אינו עומד בתנאי הקבלה. באותו מסמך שמודיע על הסירוב יימצאו גם הסיבות לו ומכאן שניתן להגיש ערעור שיתבצע באותו מקום בו הוגשה הבקשה מלכתחילה. מגיש בקשת הערעור רשאי לקבל סיוע וכל מידע נחוץ על מנת להגיש שוב את הבקשה במקרה והסיבות שבגללן נדחה אינן נכונות. העובדה שקיבלת סירוב לבקשה הראשונה אינה מבטיחה שתדחה שוב.
קראו גם: לאיזו מדינה באירופה צריך ויזה?