דגל צ'כיה

ויזה לצ'כיה

ויזה לצ'כיה - סקירה כללית של המדינה

אז ויזה לצ'כיה, איך זה עובד? צ'כיה אשר שוכנת במזרח אירופה הצטרפה לאיחוד האירופי בשנת 2004 ובשנת 2007 הצטרפה גם לאזור שנגן וזאת כדי ליצור הגנה מקסימלית על תושביה, בכל הנוגע למעבר של זרים בגבולות המדינה.

התכנון של יישום מערכת כניסה ויציאה ו- ETIAS (מערכת מידע ואישור נסיעות בתוך יבשת אירופה) הוא באמצעות חוקים חדשים אשר יצרו שינוי מהותי עבור כל מי שאמור לטוס לאחת ממדינות אירופה שכלולה בהסדר זה. שיטת האישורים ETIAS תתמקד בעיקר בנסיעות אשר מיועדות לטווח קצר.

האם צריך ויזת תייר לצ׳כיה?

ההתנהלות החדשה אמורה להתחיל בשנת 2024 ותחול על כל אדם. כל מטייל המעוניין לבקר בצ'כיה יידרש להגיש בקשה באתר המקוון טרם מועד הנסיעה המתוכנן שלו ולהגיש בקשה לויזת תייר לצ'כיה. אם בקשתו תאושר היא תהיה תקפה לתקופה בת שלוש שנים והנוסע ישלם עבור שירות של אגרה (פטורים מתשלום ילדים מתחת לגיל 18 ומבוגרים מעל גיל 70). במסגרת אישור זה הוא יוכל לנוע בין המדינות הכלולות בהסדר זה של אזור שנגן. משך השהייה המקסימלי באיחוד האירופי הוא 90 יום, ברצף של 180 יום.

תיירות

מי צריך ויזה לצ'כיה? השאלה מי לא? צ'כיה ובמיוחד האזורים הגיאוגרפיים מורביה בדרום מזרח המדינה ובוהמיה בחלק המערבי שלה, היא ללא ספק אחת המדינות היפות באירופה ולכן מגיעים אליה תיירים רבים. רבים מהם מעוניינים לראות את המבחר הגדול של הטירות הממוקמות במקומות רבים ובעיקר בפראג עיר הבירה.

המבנים העתיקים שנבנו בסגנון הגותי, הבארוק והרנסאנס השתמרו לאורך מאות השנים ולכן התיירים מגיעים לראות את גשר קארל, מצודת פראג והטירה הידועה צ'סקי קרומולוב. עם החלת החוק החדש יבצעו כל התיירים הליך ויזה לצ'כיה כדי שיוכלו להיכנס למדינה.

התיירים מגיעים בדרך כלל גם לאזור קרלובווארי כדי ליהנות מאתרי הספא הייחודיים הקיימים בה. אוהבי הבירה המקומיים וגם התיירים נהנים להגיע גם לפילזנר אשר נמצאת בפלזה וידועה שמקום הולדתה של הבירה. באמצעות אשרת כניסה לצ'כיה יוכלו התיירים לבלות באזורים המובהקים של ייצור הבירה באזור הבוהמיה וגם מביקור ביקבים הייחודיים שבאזור המוראבים.

כניסה לצכיה לישראלים

המטבח הצ'כי ידוע במאכליו החמים לאור מזג האוויר הקר ששורר במדינה לאורך ימים רבים ולכן התיירים נהנים מאכילת מרק תפוחי אדמה אשר נקרא ברמבורצ'קה וכופתאות הנקראות סוויצ'קובה.

תיירים המגיעים לצ'כיה צריכים להיערך לכך שיש ימים גשומים רבים גם באביב שזוהי העונה הגשומה ביותר ולכן באפריל לדוגמה יש הבדלים מהותיים בין הטמפרטורה ביום ובלילה. הימים הקרים הם בחורף אשר כוללים גם שלג. החודש החם ביותר בצ'כיה הוא יולי והחודש הקר ביותר הוא ינואר.

אמצעי תחבורה בצ'כיה

יש ויזה לצ'כיה או אישור? מצוין! הנה הדרכים המרכזיות להתנייד:

נמל התעופה הבינלאומי – ואצלב האוול (Letiště Václava Havla Praha), הוא שדה התעופה הראשי בפראג. קוד IATA (ארגון חברות התעופה הבינלאומי) הוא PRG‏. שדה התעופה ממוקם במרחק של כ-17 ק"מ צפונית מערבית לעיר.

אמצעי תחבורה ציבורית – מיניבוסים ואוטובוסים יעילים וזולים בעיר וגם לשדה התעופה. מוניות, חשמלית וגם רכבות מטרו.

אמצעי תחבורה בצכיה

שגרירות ישראל בצ'כיה

כתובת: EMBASSY BADENIHO 2 17000 PRAGUE 7 PRAGUE

טלפון: 00-420-23-3097500

פקס: 00-420-23-3097529

*מומלץ להתעדכן בשעות פעילות של השגרירות באתר הרשמי.

על צ'כיה

עיר הבירה: פראג
שפות: צ'כית 95.4%;
סלובקית 1.6%;
3% אחרים;
שטח: 78,866 KM2
אוכלוסייה: 10,476,000 נפש
אזור זמן: UTC/GMT + שעה
מטבע: קורונה (CZK)
קוד חיוג בינלאומי: 420+
שקע חשמלי: דו פינים E צרפתי

התראה על ה-ETIAS

אני רוצה לקבל התראה כשטופס אשרת הכניסה לצ'כיה – ETIAS יהיה זמין.